Martijn Heule verruilde anderhalf jaar geleden de Hollandse vlakten voor de Japanse metropool. Vanuit Japan startte hij het muzikale project Wanderlust samen met de nog in Nederland wonende Frank Doesburg. Nu komt hun EP The Patriot uit.

The Patriot

Wanderlust is met recht een opmerkelijk project te noemen. De mix van indie en americana is in 2017 opgenomen in Heerhugowaard bij Tamminga Music Productions. Hierna is door de emigratie van Martijn de plaat meegegaan naar Japan en uiteindelijk afgemixt en gemasterd in Studio Atlio in Tokio.
Door alle transatlantische invloeden is de EP The Patriot vooral een geworden die heel erg in het ‘nu’ past. Thema’s als: het zoeken naar jezelf, je dromen proberen te verwezenlijken en de grote sociale druk die zich inmiddels meester heeft gemaakt van de samenleving. Het komt allemaal voorbij op deze vier track tellende EP. De band heeft zijn invloeden dan ook uit alle windstreken geplukt. Bekende westerse invloeden zijn: The Killers en The National. 

Martijn Heule maakte voorheen naam als de zanger van Harlem Saints. Een akoestisch duo waar ook al enige Japanse invloeden te bespeuren waren. De ‘Saints’ waren een echt Haarlems product en daardoor vooral in die regio actief. De band stopte in 2017 waarna Martijn aan dit project begon. De andere helft van Wanderlust is muzikaal duizendpoot Frank Doesburg. Binnen dit project actief op alle snaarinstrumenten, maar voorheen bekend als zanger van de bands Translated, Scare the Bear en solo onder zijn eigen naam. 

De eerste EP van Wanderlust verschijnt in maart. De single Aspire is nu te streamen via youtube. Kijk voor meer informatie op Wanderlust.com en Facebook.

Meer muziek op Haerlems Bodem? Check hier de winnaar van de laatste voorronde van de Rob Acda Award.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here