Noem het noedels, noem het Ramen. De naam is eigenlijk niet belangrijk. De smaak des te meer. Ramen valt al sinds jaar en dag in de categorie comfort food. Lekker in je pyjama achter de televisie met een kom Ramen. Je kent het beeld wellicht uit Amerikaanse televisieseries of backpack trip door Azié. Vanaf deze week wordt Haarlem uitgedaagd een compleet nieuwe Ramen-ervaring te proberen. The Ramen Brothers are in town!

The Ramen Brothers
Ramen Brothers Noodle Bar vind je op de Nassaustraat 13 zwart

Ramen
Het Japanse gerecht wordt opgediend in een kom: bouillon met noedels en garnering: bosui, gember, zeewier, ei. Dertien jaar geleden was in Uithoorn het eerste ramen-restaurant van Nederland. En nu brengen The Ramen Brothers de authentieke Ramen-smaak naar Haarlem. Voordat de deuren open gingen, zijn oprichters (en echt broers) Wai en Chung op een internationale culinaire ontdekkingsreis gegaan. Op die trip hebben ze een keur van bekende Ramen chefs en Ramen-specialisten ontmoet. Met al die ervaringen werd een indrukwekkende menukaart samengesteld. Een menukaart waardoor de Nederlandse bezoeker zich zal wanen in de kleine steegjes van Tokio. Eentje die nog niet door veel mensen is ontdekt en je een unieke beleving geeft.

The Ramen Brothers
Wai

The Ramen Brothers

The Ramen Brothers

Nadat ze een aantal van de beste ramen van de wereld hadden geproefd, besloten ze hun eigen ramenbar in Nederland te openen. Vonden de perfecte plek in de stad. Het oude pand van Pizzaria Sardenga op de Nassaustraat. The Ramen Brothers maken hun ramen zo authentiek en origineel mogelijk. “We hebben de geheimen van een beroemde ramenchef uit Singapore onder de knie. Als laatste geven we het de finishing touch door originele toppings toe te voegen, zoals verse groenten en gegrilde chasiu.” Om de consistentie en kwaliteit te behouden hebben ze besloten om samen te werken met een beroemd Japans restaurant (Ishii) uit Amstelveen. Deze biedt hen dagelijks vers geïmporteerde ramen noodles uit Japan en hun geweldige zelfgemaakte bouillon. Ze geven de Ramen een kenmerkende smaak door hun eigen zelfgemaakte basissaus toe te voegen, ook bekend als ‘motodare’.

The Ramen Brothers
Duck Ramen

Slurpen
De mantra van the Ramen Brothers is verse, gezonde en smakelijke ramen te serveren met bijpassende bijgerechten en heerlijke drankjes zoals Japans bier, sake en whisky. Het restaurant is zo comfortabel mogelijk gemaakt, geniet van fijne ramen met ontspannende achtergrondmuziek en gratis wifi. En last but not least, je mag slurpen(!) bij the Ramen Brothers. “Voor ons betekent het slurpen meer dan een comfortabele maaltijd, het is het geluid van liefde en passie voor lekker eten. Het maakt onze dag geweldig dat we onze passie en vreugde met onze klanten kunnen delen.” Het unieke van The Ramen Brothers is dat iedere klant een vijf sterren eetervaring krijgt voor een heel redelijke prijs. Daarbij zorgt een authentieke sfeer, bijzondere drankjes en een vriendelijke bediening ervoor dat een bezoek naar meer smaakt.

Ramen Brothers Noodle Bar | Nassaustraat 13 zwart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here