Café Stiel’s is al meer dan 22 jaar de meest swingende horecazaak van Haarlem. Door zes dagen per week live muziek te programmeren onderscheidt het café zich van menig andere kroeg. Dat Haerlems Bodem een muziekliefhebber is steken we ook niet onder stoelen of banken. Een samenwerking tussen beide bleek dan ook een logische stap en met trots presenteren we ‘The SpeakEasy Music Society’. Interviews met jouw favoriete Haarlemse artiest en een unplugged versie van één van hun nummers. Live gespeeld en opgenomen.

The SpeakEasy Music Society

Iedere eerste dinsdag van de maanden november, december en januari presenteren Haerlems Bodem en Stiel’s ‘The SpeakEasy Music Society’. Een avond waarin een Haarlemse artiest één van zijn/haar/hun nummers in een akoestisch jasje steekt. Voorafgaand aan hun optreden worden de artiesten geïnterviewd door Haerlems Bodem. Dit alles wordt opgenomen op video, dus mocht je er een keer niet live bij kunnen zijn dan kun je de altijd nog de video vanuit je luie stoel afspelen. Na het interview en het spelen van het akoestische nummer zullen de artiesten – ook nog – een vol versterkte set spelen, zodat je het verschil kan horen en duidelijk uit je dak kunt gaan. Verwacht een MTV Unplugged, Tiny Desk, Billboard Tastemakers achtige setting, maar dan in Haarlem. De avonden zien er als volgt uit:

20:00 uur – Stiel’s open / Aanvang
20:30 uur – Interview
20:45 uur – Akoestisch nummer
Ombouwen
22:00 uur – Versterkt optreden

De uitverkorenen…

Na hun optreden zijn de artiesten officieel lid van ‘The SpeakEasy Music Society’. Een illuster genootschap van speciaal uitverkoren artiesten. Het spits wordt afgebeten – op 5 november – door Peperbek. Zes jongens vol van muzikale genialiteit in gevecht met verbale joligheid, op een bedje van funk en feest.

Op 7 December is het de beurt aan Eva van Manen. Deze dame brengt een mix van pop, downtempo beats, spoken word, rap, ijle melodieën, warme synthesizers en poëtische teksten.

In het nieuwe jaar – op 7 januari – komen de mannen van Tony Clifton langs. Doorgaans brengen deze heren het volume met zich mee en wordt menig tent afgebroken met hun Pop-punk Garage Rock’n Roll. Een akoestische setting moet dan ook voor verrassing zorgen.

‘The SpeakEasy Music Society’ | Toegang Gratis | 20:00 uur

5 november – Peperbek
3 december – Eva van Manen
7 januari – Tony Clifton

Na de live muziek draait Stiel’s de beste soul, r&b, hiphop en dance van de laatste 30 jaar. En kun je – ook op dinsdagavond – gewoon lekker los!

Stiel’s | Smedestraat 21 | www.stiels.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here