Je rijdt er wellicht dagelijks langs en stopt er, zeker met de trein, ook nog even. Halfweg-Zwanenburg. Ok denk je, wat heb ik daar als Haarlemmer aan? Maar Halfweg-Zwanenburg ligt nou eenmaal tussen ons en de hoofdstad in en daar Haarlem en Amsterdam steeds dichter bij elkaar komen is het geen gek idee dat daar veel staat te gebeuren. Het gebied wordt sinds 2000 ontwikkeld door het Haarlemse Cobraspan en draagt de naam SugarCity. Vernoemd naar de suikerfabriek waar het terrein eerst dienst aan deed.  We weten nog niet zo goed wat er allemaal gaat gebeuren, maar één ding is zeker SugarCity is nog geen 15 minuten van Haarlem verwijderd en gaat een belangrijk rol spelen als werk-, event- en uitgaansgelegenheid. Dat vonden ook de producenten van The voice of Holland.

The Battle
Vanaf vanavond is SugerCity in ieder geval het strijdtoneel van The Battle van The voice of Holland. Afgelopen weken vonden de opnames van het vervolg op The Blind Auditions plaats in het industriële decor. Veertig overgebleven kandidaten strijden hier live voor een plaats in The voice of Holland. De producenten van het programma hebben gekozen voor SugarCity vanwege de prachtige, rauwe en industriële setting en de aanwezige faciliteiten, zoals de vele vierkante meters, ruime parkeergelegenheid en een treinstation voor de deur. Het publiek op de eerste verdieping geeft een nieuwe dimensie aan The Battle van The voice of Holland.

De eigenaar van Cobraspan Luigi Prins zegt: “Het is geweldig dat een megaproductie als The voice of Holland heeft gekozen voor de industriële uitstraling van de oude CSM-suikerfabriek in Halfweg. Het is een mooi visitekaartje geworden. Sinds 2000 werken wij aan de herontwikkeling van het voormalige suikerfabrieksterrein, waarbij de suikersilo’s zijn omgebouwd tot hypermoderne show- en kantoorruimtes, een evenementenlocatie en een Factory Outlet. Het is goed om te zien dat The voice of Holland ook is gevallen voor de schoonheid van dit industriële erfgoed.”

facility_middenfabriek4Het atrium
Cobraspen stelde alles in het werk om Talpa optimaal te faciliteren. Zo investeerde het bedrijf in maatregelen om de productie voor het programma te verwezenlijken. Het ging hier onder andere om investeringen om de eerste verdieping gebruiksklaar te krijgen. Door gebruik te maken van het atrium kwam de boksring goed tot zijn recht. Ook werd de restauratie van Huis Swanenburgh versneld afgerond, werden extra vluchtwegen gerealiseerd en ging de capaciteit van de elektra omhoog naar 1500 KVA.

Voormalig suikerfabriek
De voormalige suikerfabriek heeft met de aanpassing naar evenementenlocatie haar authentieke uitstraling behouden. De fabriekshallen zijn groots, roestig en ongepolijst en voorzien van alle moderne faciliteiten en technieken. De locatie biedt een oppervlakte van maar liefst 21.000 m2, verdeeld over meerdere ruimtes en verdiepingen. SugarCity in Halfweg heeft een zeer goede bereikbaarheid. De locatie, met meer dan 400 parkeerplaatsen, is binnen tien autominuten te bereiken vanaf Amsterdam en Haarlem, Schiphol ligt op 15 minuten reistijd met de auto en het is gelegen direct naast een NS-treinstation. Wij zijn heel benieuwd hoe SugarCity zich blijft ontwikkelen en hoe belangrijk deze locatie wordt voor Haarlem en omstreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here