Voor live muziek in Haarlem kan je natuurlijk op meer plekken terecht dan alleen het Patronaat. Zo gaat de Philharmonie meer popmuziek programmeren in de twee prachtige zalen. Afgelopen week speelde Pink Floyd Project hun eerbetoon aan het Pink Floyd album The Wall.

Pink Floyd Project

Pink Floyd Project

Eén van Neerlands meest gewaardeerde tributebands is de omschrijving waarmee Pink Floyd Project wordt aangekondigd. Al snel is duidelijk dat het om meer gaat dan alleen het coveren van het opus magnum van Pink Floyd. In de Grote Zaal van de Philharmonie wordt een spectaculaire theatershow opgevoerd compleet met projecties voor en achter de band. De inspiratie voor de show is gehaald uit de live uitvoeringen van Pink Floyd begin jaren ’80. 

40 jaar en actueel

De tekst en muziek voor The Wall zijn in 1979 deels autobiografisch door Roger Waters geschreven. Thema’s als machtsmisbruik en isolement staan daarin centraal. En hoewel het album nu 40 jaar oud is, kent de uitvoering van Pink Floyd Project ook duidelijke verwijzingen naar de huidige actualiteit. Zanger Wim Holsappel vertolkt de rol van Roger Waters. En wanneer hij in een strak pak compleet met rode das achter het katheder staat, is het lastig in dat beeld niet een Boris Johnson of een Donald Trump te herkennen. 

Wim Holsappel
Wim Holsappel

Integrale uitvoering

Het dubbelalbum The Wall wordt door Pink Floyd Project integraal uitgevoerd. En opvallend is dat in hoeken van de Grote Zaal van de Philharmonie meerdere boxen staan opgesteld voor een quadrafonische geluidservaring. Samen met de videoprojecties geeft dit een heel bijzondere tintje aan het bijna twee uur durende concert. 

Pink Floyd Project
Pink Floyd Project

Krijg je geen genoeg van muziek en Haerlems Bodem? Check dan hier het verslag van 45ACIDBABIES en EUT.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here