Stichting Gastronomische Hoofdstad organiseert in Haarlem vier THT Diners. De diners worden gehouden in Haarlem bij De Dakkas, Hotel Van der Valk en in het Nova College tijdens de Week van de Duurzaamheid van 7 tot en met 10 oktober 2019.

Voedselverspilling tegengaan

Veel producten met een Tenminste Houdbaar Tot-datum worden weggegooid terwijl deze vaak nog prima te eten te zijn. Dit draagt bij aan een enorme wereldwijde voedselverspilling. De insteek van de THT Diners is om mensen bewust te maken van deze voedselverspilling en dit zo terug te dringen. Haarlemse chefs bereiden een fantastisch diner van producten die uit het assortiment worden gehaald op de THT Datum. Deze producten worden gratis geleverd door de filialen van Albert Heijn Vos. Daarnaast komen een aantal prominente sprekers wat vertellen over hoe weggooien voorkomen kan worden.

THT diners
Photo by Kevin Curtis on Unsplash

4 THT diners

Bij de DAKKAS is er een Michelindiner en bij Van der Valk Haarlem wordt voor 250 gasten gekookt met het thema Wereldkeuken. De andere 2 THT diners vinden plaats bij het Nova College en in beide gevallen wordt de avond verzorgd door de studenten. Allereerst organiseren zij een Budget Diner. Zoals het thema Budget Diner al doet vermoeden gaat het om het koken van een THT Diner tegen lage kosten. Daarnaast is er ook een Vegetarish Diner. Dit diner staat geheel in het teken van koken met THT- producten zonder toevoeging van dierlijke producten.

WK Koken & SMAAK

De mogelijke netto-opbrengsten van het THT Diner worden lokaal gebruikt ter ondersteuning van het WK Koken en SMAAK. WK koken is een multiculturele gastronomische happening in Schalkwijk. Daarnaast is SMAAK een restaurant in de Waarderpolder, waar enthousiaste jongeren met een verstandelijke beperking het horeca-vak leren.

Wil je erbij zijn? Kijk dan op tht-diner.nl en reserveer je plekje.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan Kook voor je Buur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here