Tien populaire instagrammers hebben samen een overzicht van de 100 beste Instagram-locaties in Nederland samengesteld. Ook Haarlem is hierbij goed vertegenwoordigd. Eén van de tien instagrammers is Erik Hageman, die een voorliefde heeft voor Haarlem en omstreken. Hij bracht de tien Instagram-hotspots van onze stad in kaart.

  • Centraal station Haarlem – Het station van Haarlem is het enige station van Nederland dat in de Jugendstil gebouwd is en heeft daardoor een klassieke uitstraling die veel mensen trekt. Vooral liefhebbers van architectuur kunnen foto’s van deze locatie erg waarderen.
  • Kolksluis – De Kolksluis in Spaarndam is de oudste nog werkende sluis van Europa. Door de rijke historie van deze plek, en de reflectie in het aanliggende water, kunnen hier erg mooie foto’s gemaakt worden.
  • Het strand van Zandvoort – Het strand heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Met name rond zonsondergang mag deze plek niet overgeslagen worden.
  • De Adriaan – De Adriaan is een windmolen aan de rivier de Spaarne. Door zijn opvallende plek aan het water is deze molen zeer fotogeniek, vooral wanneer het water rustig is.

  • Gravestenenbrug – De brug op zichzelf is al mooi, maar door de juiste hoek te kiezen en de grachtenpanden in je achtergrond op te nemen, is je shot gegarandeerd een succes.
  • Bakenessergracht – Deze gracht is gelegen in het centrum van Haarlem. Ga in het midden staan van de brug die over deze gracht loopt, en kijk richting het Spaarne; vanaf hier kunnen instagramwaardige plaatjes geschoten worden.
  • Modern Haarlem – Niet alleen historische plekken in Haarlem doen het goed; ook de moderne huizen aan het Spaarne, gezien vanaf de Hooimarkt, zorgen voor mooie beelden.
  • Binnen Liede – Aan deze kant van rivier de Liede zijn meerdere plekken die goede foto’s opleveren. Onder andere de molen, de Veerplas en de fietsbrug naar het spoor zijn goede locaties.
  • Suikersilo’s – De suikersilo’s bij Halfweg zijn een architectonisch hoogstandje en zullen de interesse van veel mensen wekken.
  • Station Spaarnwoude – Graffiti-artiesten hebben op twee kademuren van het station kunstwerken gemaakt, waardoor het een populaire Instagram-hotspot is. Spaarnwoude is bovendien, volgens Loes, een goede plek voor hardlopers om Instagram-kiekjes te maken.

Verdienen met Instagram

Instagram is al een aantal jaar erg populair. Wat begon als een platform om foto’s op te delen, is uitgegroeid tot een onmisbaar social media-platform en is voor velen een bron van inkomsten geworden. Instagrammers met veel volgers kunnen zich, bijvoorbeeld via affili.net, aanmelden voor een affiliate marketing-programma en samenwerkingsverbanden aangaan met bedrijven. Maar ook de gemaakte foto’s kunnen wat opleveren; deze kunnen verkocht worden aan stockfoto-websites. Goede foto’s op mooie locaties helpen bij het genereren van meer volgers en dus meer verdiensten. Neem daarom vooral eens, samen met je camera, een kijkje op een van de tien geselecteerde Haarlemse hotspots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here