Timelapse Haarlem. 2 dagen filmen, 1 minuut bruut beeld!

0
119

Wij houden van mooie beelden, zeker als ze zo bruut zijn als deze timelapse van plekken in Haarlem. Na het succes van hun timelapse film over Antwerpen, die meer dan 100.000 keer werd bekeken, hebben de mannen van Rocksteady Films niet stil gezeten. Ze maakten deze toffe video over hun woonplaats. Check hun Timelapse Haarlem film en laat ons weten wat je er van vond. Het is aan te raden om de video op fullscreen te zetten.

Indrukwekkende films

Ramses de Bruijn, Vincent Brocken en Nils Håkansson startten zo’n anderhalf jaar geleden hun eigen bedrijf Rocksteady Films. Het doel: indrukwekkende films maken. Dat is ze goed gelukt. Hun specialisatie: timelapses, omdat dat soort video nou eenmaal supertof zijn. Een time-lapse video maak je door een reeks momenten vast te leggen vanuit één of meerdere posities. De beelden speel je vervolgens snel achter elkaar af. Deze methode zorgt ervoor dat je iets wat normaal ontzettend lang duurt (misschien wel minuten, uren of zelfs dagen) in slechts een paar seconden kunt visualiseren.

Timelapse Haarlem
Screenshot Timelapse Haarlem – Molen de Adriaan

Timelapse Haarlem

Eerder gingen de mannen al met hun camera naar België, Antwerpen om precies te zijn. Die video werd meer dan honderdduizend keer bekeken. Hun plan is om nog veel meer steden aan te doen. Rotterdam is dan als eerste aan de beurt. Het opnemen van de time-lapse van Haarlem duurde twee dagen. Het leverde een time-lapse op van één minuut. Een time-lapse video biedt prachtige effecten. Het vangt beelden efficiënter dan het menselijke oog doet. Time-lapse videos worden gebruikt voor films, reclames en documentaires. Bekijk ook de time-lapse die de mannen over Antwerpen maakten:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here