Iedereen bespreekt maandelijks de koetjes en kalfjes in de kappersstoel. Meestal zijn deze gesprekken ietwat ongemakkelijk en totaal onpersoonlijk. Herkenbaar? Wie eens een keer iets anders wil dan een oppervlakkig gesprek tijdens een knipbeurt, raden wij aan om naar Joline Klinkenberg en haar tiny salon te gaan. Hier gaat een knipbeurt gepaard met een totale belevenis, aandacht en diepgaande gesprekken.

Het Kweekcafé

Wie even de drukte van de stad wil ontvluchten kan een kijkje nemen bij de Kweektuinen in Haarlem. De sfeer is er gemoedelijk en rustgevend. Daarnaast is het een perfecte spot om je kids mee naartoe te nemen. Je kan er tot rust komen met een lekkere kop koffie bij het Kweekcafé, of in dit geval door een nieuwe coupe te laten knippen bij ‘Schaar zoekt Haar’.

Ondanks dat Joline’s ’tiny’ salon midden in de kas bij het Kweekcafé staat slaagden we er toch nog in om het huisje in het begin mis te lopen. Je hoort tegenwoordig steeds meer over tiny houses. De ’tiny’ omvang maakt de salon dan ook erg knus en intiem.

Een toffe locatie en een originele werkplek. Echter heeft het werken in een kas ook uitdagingen: “In de zomer is het hier erg warm, terwijl het in de winter vaak kouder is dan buiten. Er is elk seizoen weer een nieuwe uitdaging, maar dit heeft wel zijn charme. Ik beleef de seizoenen bewuster op deze plek.” vertelt Joline.

Duurzaamheid

Een thema dat Joline erg belangrijk vindt. De Haarlem Kweektuin staat in het teken van duurzaamheid en werkt graag samen met ondernemers die deze ambitie delen. De omgeving past volledig bij hoe Joline graag werkt. Namelijk in rust, met duurzame en veganistische haarproducten (Number 4) die goed zijn voor het haar.

Knipsessies

Het gaat bij ‘Schaar zoekt Haar’ om de beleving. Met keuze uit vier verschillende knipsessies (regulier, holistisch, holistisch extra en stilte) probeert Joline een intiem moment te creëren tussen haar en haar klanten. Geen oppervlakkige gesprekken, maar gesprekken op persoonlijk niveau met meer diepgang om elkaar, onder andere, beter te leren kennen.

Joline heeft net het holistisch knippen geïntroduceerd in haar salon, een concept dat nog ontbrak in Haarlem. Bij een holistische knipsessie wordt er gekeken naar iemands haarstructuur, gezichtsvorm, kledingstijl en uitstraling. “Haar staat niet los van een persoon. Wanneer het haar niet past bij de uitstraling of bij hoe iemand zich voelt, dan zit diegene al gauw niet lekker in zijn of haar vel” legt Joline uit. Je kunt er zelfs voor kiezen om geknipt te worden zonder spiegel!

Heb je juist geen zin om te praten? Dan is er ook een knipsessie in stilte waaruit je kunt kiezen. De basis is en blijft natuurlijk goed knippen. Wat is goed knippen volgens Joline? Wanneer het kapsel bij iemands persoonlijkheid past.

Krijg een knipsessie cadeau!

Zie jij een holistische knipsessie wel zitten (of één van de andere sessies)? It’s your lucky day! Haerlems Bodem mag namelijk een gratis knipsessie weggeven aan één van onze lezers! Als je kans wil maken op een gratis nieuwe coupe, like dan voor woensdag 17 januari het artikel op Facebook of reageer onder dit artikel.

www.schaarzoekthaar.nl

Tekst: Kitty Fortman

Fotografie: Wiebrig Krakau

11 REACTIES

  1. Wat leuk!! Het komt er maar niet van, maar het wordt echt tijd. Een holistische knipbuurt bij Schaar zoekt haar staat al een tijd op mijn to do lijstje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here