Het is zomer, de tijd van zonnen in het park en een festival hier en daar. In Haarlem hebben we daar de beste combinatie mogelijk voor, want ja: het is weer tijd voor Parksessies! Naast het genieten van een hapje, een drankje en lekkere muziek biedt Parksessies echter ook een grote hoeveelheid aan kunst aan. En daar wordt naar onze mening (ten onrechte!) door menig bezoeker te weinig aandacht aan besteed. Kunst is op deze manier immers op zijn allertoegankelijkst! Deze week kondigt Haerlems Bodem daarom de eerste twee kunstenaars op Parksessies aan.

Charlotte van Otterloo

Weet je nog hoe leuk de zelfgemaakte kijkdozen waren? Nou, datzelfde gevoel geven ‘De Dromoscopen’ van Charlotte je ook tijdens deze eerste Parksessie. In drie geometrische stellages op hoge poten heeft ze werelden gecreëerd waardoor je even aan de werkelijkheid kunt ontsnappen. Charlotte maakt naast dit intrigerende werk ook illustraties, animaties en veel verschillende andere projecten. Het uitdrukken van verhalen is dan ook één van haar kwaliteiten. Dus als je even behoefte hebt voor een moment in je eigen bubbel of je bent gewoon nieuwsgierig, ga zeker even kijken.

Rob Sweere

Met zijn bijna meditatieve kunstwerk trekt hij door stad en land. Het ‘Silent sky project’ geeft je eveneens een momentje voor jezelf, waarbij je niet meer doet dan een half uur in een cirkel op het terrein liggen, kijkend naar de lucht en in rust dit met de hele cirkel ervarend. In 25 verschillende landen heeft Rob dit project al uitgevoerd. Probeer niet op de liggende mensen te gaan staan, daarvoor alvast dank!

Dus: kom van je picknickkleed, trek je blik los van de geweldige artiesten en ga ook even voor een kwartiertje (halfuurtje, uurtje) kunstzinnig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here