Het is zomer, de tijd van zonnen in het park en een festival hier en daar. In Haarlem hebben we daar de beste combinatie mogelijk voor, want ja: het is weer tijd voor Parksessies! Naast het genieten van een hapje, een drankje en lekkere muziek biedt Parksessies echter ook een grote hoeveelheid aan kunst aan. En daar wordt naar onze mening (ten onrechte!) door menig bezoeker te weinig aandacht aan besteed. Kunst is op deze manier immers op zijn aller toegankelijkst! Deze week kondigt Haerlems Bodem daarom de volgende twee kunstenaars op Parksessies #2 aan.

Ksenia Perek en Mateusz Grymel

Je hebt van die mensen die een grapje zo lang blijven volhouden dat je alle stadia doorloopt. Eerst is het wel grappig, dan wordt het flauw, irritant en als de grap toch eigenlijk best goed is, wordt hij hilarisch. Ksenia en Mateusz maken met vloeiende bewegingen en herhalingen gebruik van deze techniek tijdens ‘B****a Piece’. Veel gaan we nog niet verklappen. Maar ben je stiekem gek op leedvermaak en flauwe grappen, dan is dit wat voor jou!

Julika Rudelius

Elke week wordt er in samenwerking met de Hallen en het Frans Hals museum een korte film gepresenteerd. Deze week is de film ‘Train’ te zien van Julika. In deze zeven minuten durende film wordt het actuele probleem ‘Slutshaming’ aangesneden. Vier vrienden zijn in de trein in gesprek over wanneer een vrouw een ‘slet’ of een ‘leuke chick’ is. Deze toch wel lichtelijk schokkende film is een belangrijk probleem om bij stil te staan.

Dus: kom van je picknickkleed, trek je blik los van de geweldige artiesten en ga ook even voor een kwartiertje (halfuurtje, uurtje) kunstzinnig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here