Buiten is het steeds vroeger donker en het kwik daalt verder naar beneden. Hoog tijd om met de juiste meubels en decoratie een flinke dosis vrolijkheid aan je woning toe te voegen. Gelukkig is je huis gemakkelijk te versieren deze winter. Probeer bijvoorbeeld zoveel mogelijk rustgevende tinten en natuurlijke elementen te gebruiken. Wil je graag meer inspirerende tips? Lees dan onze tips om van je woning in de winter een waar paradijs te maken.

Tips om woning in te richten

Tip 1 – Versier je voordeur
Door de Corona crisis worden er helaas weinig activiteiten buitenshuis georganiseerd. Nu de Winterparade toch is afgelast, kun je net zo goed je woning knus en warm inrichten. Een mooi ingerichte woning begint eigenlijk al bij de voordeur. Maak dit stukje van je huis helemaal in winterse stijl door er bijvoorbeeld kransen op te hangen. Een krans kun je kopen in de winkel of zelf maken. Het voordeel van zelf maken is dat je allerlei decoratieve elementen aan de krans kan toevoegen, zoals bloemen en lichtjes. Treur niet als de winter voorbij is. Pas de krans een beetje aan en gebruik het opnieuw in het voorjaar.

woning in te richten

Tip 2 – Accentueer de open haard
In de winter is het heerlijk om je in een fauteuil voor de open haard te nestelen. In deze periode van het jaar is het een goed idee om op de open haard te accentueren. Je zult het immers vaak gebruiken de komende maanden. Gebruik bijvoorbeeld een paar mooie kaarsen en lichtjes om een gezellig gevoel op te roepen. Of wat dacht je van een slinger van papieren sneeuwballen?

Tip 3: Decoreer de schoorsteenmantel
Misschien heb je geen open haard in huis. Geen probleem, want ook dan kun je heel eenvoudig warmte creëren in je woning. Decoreer bijvoorbeeld de schoorsteenmantel met accessoires of lichtjes. Probeer zoveel mogelijk rijke en diepe kleuren te gebruiken. Dit zorgt zoveel warmte en sfeer in huis dat je eigenlijk de deur niet meer uit wil!  

woning in te richten

Tip 4: Fleur je woning op met theelichtjes
Een geweldige manier om je winterse woonkamer op te vrolijken is het gebruik van theelichtjes. Wist je dat je deze decoratie prima zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is een handige tutorial, een tak of een droge boomstam en een setje theelichtkaarsjes. Haal vervolgens de boormachine van zolder en ga lekker zelf aan de slag. Binnen mum van tijd heb je zelf een prachtige decoratie gemaakt. Iets om trots op te zijn!

Tip 5: Decoreer de tafels in huis
Heb je eenmaal de smaak van Do-It-Yourself (DIY) te pakken en nog wat tijd over? Maak dan van een tafel in je woning een winters paradijs. Dek de tafel met een mooi kleed en zet er bijvoorbeeld meerdere schalen met dennenappels, winterbloeiende bloemen of andere decoraties in. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Een van de leuke dingen van een wintertafel is dat het volledig uniek is. Je hebt het immers helemaal zelf ingericht.  

Tip 6: Gebruik de salontafel
Een salontafel is bij uitstek de plek om een winters tafereeltje te creëren. Wat dacht je bijvoorbeeld een rustiek en houten dienblad gevuld met een plantenbak en dennenappels in een mandje? Voeg er vervolgens een paar witte kaarsen aan toe voor een winterse en rustige sfeer.

Tip 7: Maak van een oude pallet een doos vol sfeervolle accessoires
Hou je van rustiek hout in je woning? Van een oude pallet kun je vrij eenvoudig een winterdecor maken. Maak van een paar stukken hout een doos en voeg daar bijvoorbeeld metselwerkpotjes met plantjes aan toe. Versier deze accessoire vervolgens met lichtjes en plaats het op een mooie plek in huis. Zo staat de houten doos ongetwijfeld prachtig op je eettafel, salontafel of schoorsteenmantel.

woning in te richten

Tip 8: Gebruik bloembollen en dennentakken in huis
In de winter groeien en bloeien er natuurlijk minder kleurrijke bloemen. Dit is echter geen reden om je woning dan maar kaal te laten. Zo passen dennentakken, twijgjes en dennenappels perfect bij deze periode van het jaar. Creëer een paar mooie schalen en fleur er je meubels in huis mee op. Of leg een paar dennentakken over een tafel. Met een winterbloeiende bollen maak je het tafereel helemaal af. Bovendien is de geur van dennentakken heerlijk in huis!

Tip 9: Plaats overal mooie kaarsen
Last-but-not-least: plaats zoveel mogelijk mooie kaarsen in huis. Kies bij voorkeur voor kleuren als lichtblauw of klassiek wit. Daarmee creëer je een winterse en toch warme sfeer in huis. Bovendien matchen ingetogen kleuren goed met de meeste meubels, ongeacht de stijl van je woning. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here