1. Openstelling Nieuwe Kerk in augustus

Vanaf tot en met zaterdag 31 augustus is de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerksplein in de Vijfhoek weer opengesteld. Openstelling op elke dag ( m.u.v. de zondag en 29 juli en 29 augustus ) van 13:00 tot 16:00 uur. Iedereen is welkom om de kerk uit 1649 te bezichtigen, is ook leuk voor de kinderen. De aanwezige gastheer en/of gastvrouw informeren je over de geschiedenis van de kerk en beantwoorden vragen.

Wanneer: elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 31 augustus 2019. Met uitzondering van 13 juli, 29 juli en 29 augustus.

2. The Lion King vanaf juli

In de geheel nieuwe Disney Live Action film van regisseur Jon Favreau, reist The Lion King naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig erfgenaam van de troon – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

Wanneer: zaterdag 20 juli tot en met zaterdag 10 augustus

3. Antiek markt op de Dreef vanaf 20 juli

Afbeelding van Thomas Ulrich via Pixabay

Antiekmarkt op een sfeervolle boulevard, waarbij je je welhaast in Frankrijk waant, tussen Paleis, villa’s en park met rond de honderd kramen.

Toffe evenementen juli en augustus

4. Pride at the Beach vanaf 29 juli

De wereldberoemde Pride Amsterdam maakt voor het derde opeenvolgende jaar een uitstapje naar Zandvoort. De badplaats is er trots op dat Pride at the Beach ook in 2019 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda. ze vieren het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk.

Wanneer: dagelijks vanaf 29 juli t/m 31 juli.

5. Haarlem Culinair vanaf 1 augustus

Zilveren jubileum Haarlem Culinair, in 2019 wordt alweer voor de 25ste keer Haarlem Culinair georganiseerd. De Grote Markt vormt het toneel van dit ongekend culinaire spektakel, met bijzondere optredens van internationale allure.

Wanneer: donderdag 1 augustus t/m zondag 4 augustus.

6. ProefPark Haarlem 23 augustus

In het Kenaupark moet je zijn voor hét nazomerfestival met foodtrucks in de hoofdrol. Een food line-up van zo’n dertig rijdende keukens maken gezamenlijk het beste street-, soul- en comfortfood. Dit jaar is er wederom een grote centrale bar met tapbier, frisdranken, waters en huiswijnen. Maar ook een speciaalbierenbar met maar liefst zestien bieren van de tap en een wijnbar.

Wanneer: dagelijks vanaf 23 augustus 2019 tot en met 25 augustus 2019

7. Haarlem TAPT Festival, 30 en 31 augustus

Photo by Aditya Chinchure on Unsplash

Het BierFestival waar je bieren ontdekt, proeft, lekker eet, spelletjes speelt, danst, relaxt en je nieuwe beste vrienden ontmoet! Het concept is simpel; heel veel bier, lekker eten, chillen in het gras, spelletjes spelen, dansen, meezingen en genieten. Dit alles met heel veel leuke mensen… ongekend. Kom je ook?

Toffe evenementen juli en augustus

Nog meer toffe evenementen? Bungeejump van de Baseliek Bavo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here