Tom de Haan, stadsdominee van Haarlem en een man met een missie. Door God naar Haarlem gestuurd om ons te bekeren, of met een boodschap van meer aardse betekenis? Haerlems Bodem heeft in iedergeval sympathie voor de manier waarop hij deze missie uitvoert. Creatief, open en eigentijds. Maandelijks verblijdt hij ons met een stukje visie.

Haerlems Bodem natuurlijk wél, maar Haarlem zelf heeft het nog niet helemaal door denk ik. Dus dan zeg ik hier maar: Het zou landelijk nieuws moeten zijn. In deze stad worden op 14 februari (de dag van de commerciële liefde) de grenzen van de kerk opgezocht in de Nieuwe Kerk. Want wat gebeurt er als een kerkdienst een samenwerking wordt van drie verschillende partijen: een dominee, een band en een schrijver? Is het dan geen kerkdienst? Maar het is niet alleen een concert, en of spoken-word. Maar wat dan wél?

Banner Nieuwe Kerk Februari

Dat gaan we de 14e in de Nieuwe Kerk ontdekken, met dank aan onder andere de Irrational Library, Patronaat. Toch zie ik als stadsdominee dit avontuur nu al als een mogelijke echt nieuwe kerk. Een plek waar je welkom bent, waar het niet gaat om gelovig of ongelovig en waar per definitie aansluiting met de creatieve cultuur is en tegelijk ook met traditie die we ook met elkaar delen. Gewoon midden in je dagelijks leven écht een goeie plek om samen te komen, elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen. Laat je dus niet afschrikken door afzonderlijke snuitjes van Joshua Baumgarten, de leden van Grey Lotus en die van mij op de poster, maar zie dat in de Nieuwe Kerk hele verschillende partijen elkaar ontmoeten.

De eerste editie dus op Valentijn, over liefde en macht. Met een bijbelverhaal dat niet onderdoet voor de schandalen rond machthebbers van nu. Of het nu bonnetjes-affaires, liborrentes of andere scheve-schaatsverhalen van machtige mensen van vandaag zijn. 

Meer horen van Tom de Haan, volg hem via Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here