De Amerikaanse Tom Holland is, ondanks zijn oer-Hollandse naam, een bluesicoon, geboren en getogen in Chicago. Deze held is Zaterdag 13 April te zien bij de Haarlemse Blues Club bij circus Hakim. Doe je ogen dicht en waan je in de southside van Chicago..!

Over Tom Holland

Tom Holland is een gitarist en zanger die jarenlang heeft getourd en samengewerkt met de grootste bluesartiesten van de wereld, totdat hij zelf werd gezien als een held in de blueswereld. Vanaf zijn eerste optreden begon Tom aan een grote Amerikaanse tour met John Primer waarna hij steeds bekender werd. Na een Europese tour met de band The Chief, sloot hij zich uiteindelijk aan bij de James Cotton band. Als hij niet onderweg is met Cotton, is hij te zien met zijn zelf opgerichte bandje The Shuffle Kings.

Tom Holland

Aangeboren talent

Tom Holland is een geboren artiest, hij heeft op zijn dertiende zichzelf gitaar leren spelen en op zijn negentiende had hij al zijn eerste grote optreden. Hij groeide op met muziek van Muddy Waters, Earl Hooker, Magic Slim en John Primer, die hij van jongs af aan zag als zijn grootste voorbeelden. Tom Holland had het geluk om zijn hele leven omringd te zijn met zijn helden die hem inspireerden. Inmiddels vervult hij zelf de rol als bluesheld en is hij geëerd met een plek in de befaamde Blues Hall of Fame!

Tom Holland

Haarlemse Blues Club

Thomas Toussaint

Tom Holland

Thomas is bluesmuzikant (zanger, harmonicaspeler) met een echte ondernemersgeest die hard aan de weg heeft getimmerd. In 2017 was hij met zijn band nog te bewonderen op het hoofdpodium van Haarlem Jazz & More op de Grote Markt en hij heeft een Dutch Blues Award als Beste Harmonicaspeler van Nederland op zijn naam staan. Thomas kreeg vroeg de kans om een aantal grote artiesten uit de Chicago Blues zoals Tail Dragger, Willie Buck en John Primer op harmonica te begeleiden. Hij en Hakim kennen elkaar al vanaf hun jeugd. Thomas kwam op het idee om concerten te organiseren in Circus Hakim en besloot zijn vriend Robbert te vragen om daar samen aan te werken.

Robbert Fossen

Tom Holland

Robbert is een bluesmuzikant (zanger, gitarist) die in zijn carrière veel heeft bereikt. Hij heeft diverse Amerikaanse artiesten begeleid tijdens Europese tournees en in de vroege jaren ’00 al een paar concerten in Haarlem georganiseerd. Robbert heeft al meerdere Dutch Blues Awards gewonnen waaronder Beste Blueszanger van Nederland en Beste Blues Band van Nederland, en stond als enige Nederlander in de finale van de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, waar hij Nederland al tweemaal vertegenwoordigde na het winnen van de Dutch Blues Challenge.

De Haarlemse Blues Club organiseert minimaal één keer per maand een blues night. Verwacht een ontspannen, laagdrempelige sfeer met een internationale opstelling. Deze blues nights zijn op vrijdag, zaterdag of zondag. De Haarlemse Blues Club bevindt zich bij Circus Hakim. Circus Hakim is een klein bedrijf dat zich bezig houdt met film, theater, kids en cultuur. Het circus is opgericht door Hakim Traïdia een Nederlands-Algerijnse theaterartiest, mimespeler, maar vooral bekend van Sesamstraat.

Locatie: Circus Hakim | Korte Verspronckweg 7-9 | 2023 BS Haarlem

Meer informatie vind je op haarlembluesclub.nl Meer Haerlems Bodem? Check hier het fotoverslag van LAKSHMI in de Philharmonie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here