What A Time To Be Alive is het nieuwe album van Tom Walker. 19 mei stond hij in Patronaat om deze live ten gehore te brengen. What A Time To Be Alive is zeker de juiste titel van het album en van de avond, want wat was het een fantastisch moment om te leven en aanwezig te zijn bij dit optreden.

Tom Walker
Peter van Heun

Tom Walker multitalent

Tom Walker opende het optreden met het nummer Angels. Zijn stem die al van achter de coulisse te horen was bouwde de spanning op. Het publiek ging dan ook volledig uit zijn dak toen hij het podium op liep. De energie die daarbij vrijkwam was de hele avond en het hele optreden te voelen. Hoewel de zanger op zijn LP al veelbelovend was, overtrof hij live alle verwachtingen. Begeleid door een kleine setting van bas, drum en elektrische gitaar, kwam er tijdens een van de nummers een tweede drumstel op het podium die hij zelf bespeelde. Heel tof om te zien dat hij naast zingen ook gitaar en drum bespeelt. Wat een multitalent.

Tom Walker
Peter van Heun
Tom Walker
Dewi Mulder

Haat-liefdeverhouding

Tom Walker is recentelijk verloofd en helemaal tot over zijn oren verliefd op zijn Annie. Zijn favoriete nummer Fade Away gaat dan ook over zijn relatie. Een eerste relatie is intens en brengt veel emotie, onzekerheden, maar ook veel liefde met zich mee. Hij heeft de onzekerheden van zich afgeschreven en noemde dit zijn angry song. 
Zijn tweede angry song Dominoes gaat over de negatieve dingen in het nieuws. Zoals hij zei: “Het nieuws toont ons alleen de schade, maar er is nog zo veel liefde om ons heen.” Blessings daarentegen, gaat over het focussen op de kleine dingen die ons leven mooi maken.

Tom Walker
Peter van Heun
Tom Walker
Dewi Mulder

Het was leuk om te zien dat er mensen uit verschillende landen naar het optreden kwamen. De sfeer zat er goed in en vooral bij het nummer Not Giving In ging het publiek los. Er werd zo hard gesprongen dat je de vloer onder je voeten voelde trillen. Tegen het einde liep hij het podium af wat volgde met een daverend applaus, gefluit en “we want more, we want more!”. 
Walker sloot de show af met zijn grootste hit Leave A Light On. Een geweldig nummer dat hij live met nog meer gevoel wist over te brengen dan hij al deed op zijn LP. Het was een fantastische avond!

Nagenieten kan op spotify, waar het album What A Time To Be Alive te beluisteren is. Zin in meer muziek op Haerlems Bodem? Check dan het artikel For the Record.

Foto’s gemaakt door Peter van Heun en Dewi Mulder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here