Na de zomer start de Toneelschuur weer met Toneelschuur eXclusief. Deze toneelkijkreeksen bestaan uit verschillende programma’s die je meer leren over allerhande elementen van toneel. Ontmoet acteurs, regisseurs en theatermakers of krijg voor de voorstelling de nodige achtergrond informatie. En natuurlijk bezoek je voorstellingen, zorgvuldig geselecteerd door de programmeurs van de Toneelschuur.

Toneelschuur eXclusief 1

Tijdens Toneelschuur eXclusief 1 (VerborgenJuweeltjes) maak je met een vaste groep (max. 40) kennis met acteurs, regisseurs, toneelexperts en theaterrecensenten. Elke avond begint met een inleiding op de voorstelling en wordt afgesloten met een nagesprek. Je krijgt informatie over het maakproces, hoe teksten tot stand komen en hoe een voorstelling zich verhoudt tot actualiteit. Maandag 10 september start deze Toneelschuur eXclusief met een Masterclass Toneelkijken van theaterhistorica en dramaturg Floortje Bakkeren, zij zal ook de inleidingen en nagesprekken voeren.

Toneelschuur eXclusief

Toneelschuur eXclusief 2
Toneelschuur eXclusief 2 (Eigentijds en eigenwijs) is een serie met zes voorstellingen en zes eigentijdse portretten van theatermakers met een eigenwijze kijk op de wereld. Bij elke voorstelling is er in een vaste groep voorafgaand of na afloop een gesprek met de theatermaker onder leiding van Laura Minderhoud (dramaturg en filosofisch gespreksleider). Dit programma start maandag 15 oktober met een inleidende avond met als thema Wie zijn de theatermakers van nu?

Naast Toneelschuur eXclusief organiseert de Toneelschuur samen met de Stadsschouwburg weer de serie Dubbelspel. Theaterkijken in zeven bedrijven, met drie voorstellingen in de Toneelschuur en drie in de Stadsschouwburg, bijna allen voorzien van een informatieve inleiding. Voorafgaand aan deze serie bezoek je de unieke masterclass over de kunst van het toneelkijken.

Kijk voor de volledige programma’s of om je aan te melden op www.toneelschuur.nl, maar wees er snel bij, het aantal plekken is beperkt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here