Zondag 17 februari 2019 nemen kinderen de Toneel- en Filmschuur over. Tijdens Toneelschuur KIDS TAKE OVER! verwelkomen zij het publiek, verkopen en scannen de kaarten en staan ze achter de bar. Daarbij hangen ze ook de jassen op in de garderobe, wijzen het publiek hun plek en trakteren ze iedereen namens de jarige Toneelschuur.

Toneelschuur Kids Take Over!

De Toneelschuur viert dit theaterseizoen haar vijftigste verjaardag! Daarom wordt in februari de theater- en filmprogrammering voor kinderen t/m 12 jaar in het zonnetje gezet. Vijftig kinderen kunnen deelnemen aan KIDS TAKE OVER! Daarmee krijgen zij een uniek kijkje achter de schermen. Via de website van de Toneelschuur kunnen ze een plek boeken voor een Toneelschuur KIDS TAKE OVER!-activiteit. Tevens is dit evenement de start van de voorjaarsvakantie vol feestelijke activiteiten.

Voorjaarsvakantie

De hele voorjaarsvakantie (zo 17 t/m zo 24 feb) kunnen kinderen genieten van verschillende voorstellingen en films. Tevens bieden de Toneelschuur en Filmschuur verschillende filmworkshops aan, zoals een workshop Stop Motion en een workshop Spring in je tekening. Daarnaast vinden in de foyer elke dag knutselactiviteiten plaats, zoals het bouwen van een hologram piramide. Bovendien kan de razend populaire Springende Spruiten Disco natuurlijk niet ontbreken!

Toneelschuur KIDS TAKE OVER

Tijdens Toneelschuur KIDS TAKE OVER zijn er veel leuke films en voorstellingen te zien:

  • Zondag 17 februari draait in de Filmschuur de prachtige animatiefilm Ernest & Célestine Winterpret (4+). Na afloop organiseren kinderen een vraaggesprek met twee stemacteurs uit de film en met het publiek.
  • Ook voor de allerkleinste is er genoeg te doen: in de bibliotheek van de Toneelschuur kunnen zij genieten van de theatervoorstelling In de kelder staat een huis (2+) van Tg. Winterberg. Hierin beleeft een avontuurlijke muis honderd en één bijzondere avonturen in haar kelder;
  • Verder danst Jong Korzo Producties in de kleine theaterzaal Jij bent ‘m (6+), een sportieve dansvoorstelling gebaseerd op het aloude tikkertje.
  • En in de grote theaterzaal kun je genieten van het kleurrijke en uitbundige Hallo Familie (8+) van Maas Theater en Dans; een wonderlijk warme voorstelling over familie, met veel grappige en onverwachte gasten.
  • Tot slot wordt de dag afgesloten met de gratis toegankelijke Springende Spruiten Disco (AL) in het Toneelschuurcafé.

Toneelschuur KIDS TAKE OVER

Workshops voor de kids

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 februari kunnen kinderen dagelijks deelnemen aan twee workshops:

  • In de workshop Stop Motion (8+) leren kinderen hun eigen animatiefilm te bedenken en te maken.
  • Tijdens de workshop Spring in je tekening (7+) spelen ze een filmverhaal in zelfgemaakte tekeningen.
  • Verder kunnen kinderen in de foyer van de Toneelschuur en Filmschuur gratis meedoen aan de workshop Hologram Piramide (6+). Hierbij maken ze een hologram-piramide en leren daarmee een 3D-projectie van hun eigen hoofd boven een telefoon te toveren.
  • Daarnaast draait de winterse film Ernest & Célestine Winterpret (4+) dagelijks in de voorjaarsvakantie.
  • Bovendien speelt ROSE Stories op woensdag 20 februari om 15.00 uur de humoristische theatervoorstelling Noumi, zusje zeven (5+). Deze voorstelling gaat over het meisje Noumi, dat in een krap huis tussen zes ouders zussen een geheim probeert te bewaren.

Kaarten voor alle voorstellingen, films, workshops en KIDS TAKE OVER! zijn verkrijgbaar via de Toneelschuur-site of telefonisch op 023-5173910.

Meer Haerlems Bodem? Check dit artikel over Kleuterkoning Napoleon.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here