Wij van Haerlems Bodem houden wel van een beetje retro. Daarbij houden we ook van fietsen. Tijdens de de Tour d’Historique komen deze 2 samen. Op zondag 31 mei kun je je, samen met andere fietsfanaten, liefhebbers en verzamelaars, vergapen aan de mooie, speciale en oude racefietsen. Voor mensen met een jarenlange voorliefde voor de wielersport, maar ook jonge enthousiastelingen die geen genoeg kunnen krijgen tweewielers kunnen op deze dag hun hart volledig ophalen. 

Tour d’Historique
Tour d’Historique is dé retro wielerronde van Haarlem, rijden op stalen racefietsen met schakel commandeurs op de schuine buis en gekleed in wollen koerstrui, broek en een ‘worstenhelm’ op het hoofd. Op zondag 31 mei 2015 zal voor de derde keer de Tour d’ Historique plaatsvinden. Vanaf 09:30 uur kun je je aanmelden voor deelname bij wielervereniging H.R.C. Excelsior aan de Werkmanweg 1 in de Waarderpolder. Vooraf inschrijven via de Facebook pagina is ook mogelijk. De start van de ronde is om 11:00 uur en er is keuze uit twee afstanden, een 40 km route of voor de echte doortrappers een 80 km route. De route van Tour d’Historique brengt je langs mooie bezienswaardigheden in Haarlem en haar omgeving. Er zijn rustpunten ingelast, waar de organisatie voor  de inwendige mens verzorgt met een drankje en een versnapering.

TDH2

En daarbij…
Tijdens het evenement is er bij het clubhuis van H.R.C. Excelsior een vintage/retro fietsen markt, Meester barbier Jan Heideman en zijn team zullen in een klassieke barbierstent ouderwets knippen en scheren en er kan heerlijke koffie gedronken worden van Kayah. Live muziek zal verzorgd worden door de Bakker/Souverein Blues band en wil je vereeuwigd worden met jouw geliefde stalen ros dan kun je op de foto en krijg je na afloop een afdruk mee naar huis.

Ook deze editie van de Tour d’Historique houdt de organistie weer een prijsuitreiking voor mooiste fiets en/of meest originele deelnemer. Dus trek je pa van zijn racefiets of pik het stalen ros van je opa uit de schuur. Het beloofd een mooie tour de worden, waarbij je je even terug in tijd waant.

Uitgebreide informatie kun je vinden op: www.facebook.com/retrorondehaarlem

TDH

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here