De derde editie van ‘Het Reservaat’ in het Patronaat. Een muzikale ontdekkingstocht waar Haerlems Bodem een kijkje ging nemen en een dansje waagde op verrassende techno- en housebeats, tot diep in de nacht. Een verslag van een geslaagde avond.

Alsof je je in de jungle waagt: dat gevoel krijg je als je de tweede zaal in het Patronaat binnen komt lopen. De verlichte trap naar beneden brengt je dieper in de jungle. Het is donker, het is spannend. De dj’s draaien tussen een paar wilde planten en zwoel, rood met groen sfeerlicht dat het plaatje compleet maakt. We bevinden ons in het reservaat van het Patronaat en we zijn er klaar voor.

Oud en jong

Wat meteen opvalt aan het publiek is de mix in leeftijd. Er zijn op dit feest echt liefhebbers aanwezig. De mensen die hier rondlopen, komen duidelijk voor de muziek. Er zijn een aantal mensen van de ‘gemiddelde’ leeftijd, die rond half twaalf binnen komen druppelen en direct aan het dansen slaan met handen in de lucht en al. Iets later komt ook de wat jongere generatie, fashionably late in crop tops en hippe sneakers. De jeugd slaat ook direct aan het dansen, want DANSOR heeft een goede sfeer neergezet met een heerlijke set. Er wordt goed gedraaid en volop gedanst door jong en oud, heerlijk om te zien!

BLOND:ISH

Om kwart voor één zouden de dames van BLOND:ISH gaan optreden en iets voor die tijd duiken wij even backstage om te kijken of we al een praatje en een plaatje met de dames kunnen maken. Zuchtend en steunend komen Anstascia en Vivie-Ann de trappen opgelopen met zware tassen. De dag ervoor stonden ze nog een paar dagen te draaien en te feesten op een festival in Roemenië, vandaag de hele dag reizen, vijf minuten om zich om te kleden en nu draaien in de jungle. De dames zijn snel geacclimatiseerd, we maken een gezellig praatje met ze, schieten een mooi plaatje en zij vullen hun flesjes water waarna we ons weer naar de zaal begeven. DANSOR wordt overgenomen door de meiden van BLOND:ISH en het publiek heeft er zichtbaar zin in.

Ze laten de zaal goed los gaan, er worden veel foto’s gemaakt door het publiek en de set wordt ook nog een kwartiertje live gestreamd. We hebben ons laten vertellen dat BLOND:ISH een grote naam aan het worden is in de technowereld en het best een grote boeking is. Goed bezig Reservaat, we zijn benieuwd wie er de volgende keer komt!

Goed feestje

Kjeld Langeveld sluit af met en lekkere knalset en er wordt lang en goed gedanst. De sfeer is goed, de muziek is goed, de mensen zijn leuk en Haerlems Bodem heeft genoten. De organisatie heeft een goed, kleinschalig feestje neergezet, waar de muziek voorop staat. Wij zijn fan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here