Vrijdag 10 juli verzorgen Yorick van Norden en Kevin Stunnenberg samen een muzikaal tuinconcert in Haarlem. Beiden spelen solo een set van drie kwartier met hun eigen werk, maar het zou ook zomaar kunnen dat daar een leuke verrassing bij komt. 

“Het is veel te lang geleden”

Kevin Stunnenberg: “Wat hebben we toch een bizarre tijd achter de rug. Voordat we het wisten werden alle optredens, festivals en mogelijkheden tot uitgaan gecanceld. Het is een zware tijd voor artiesten en muziekliefhebbers. Gelukkig lijkt het beter te gaan en begint de zon weer te schijnen. Ik sta dan ook te springen om eindelijk weer voor publiek te spelen. Het is veel te lang geleden!” 

Uitkijken

Yorick van Norden: “Ik kijk er ontzettend naar uit om na vele maanden weer te kunnen optreden. Aangezien we nog steeds voorzichtig moeten zijn, moeten we creatief zijn. En wat is er dan een betere plek voor een concert dan een grote, prachtige Haarlemse tuin in de buitenlucht.” 

B-pop Haerlems Bodem
Yorick van Norden

Yorick Van Norden 

Weinig albums van vaderlandse bodem werden de afgelopen jaren zo goed ontvangen als Yorick van Norden’s The Jester. Zo repte OOR over “de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,” noemde de Volkskrant het album “zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen” en had de Bassist het over “een meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort.” In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie ‘alternative’. Momenteel is van Norden aan het werk aan een nieuw studioalbum. 

Kevin Stunnenberg 

Gevoelige Nederlands- en Engelstalige liedjes op dromerige wijze gecreëerd. De afgelopen jaren werkte Kevin Stunnenberg onder de radar aan een heleboel kleine, gevoelige liedjes, waarmee hij nu solo zijn muzikantenbestaan voortzet onder eigen naam. Na tien jaar toeren door Europa, spelen op festivals als Lowlands en Pinkpop en een uitverkochte, laatste show in de grote zaal van Paradiso begin 2019, slaat de oud frontman en gitarist van rockband Birth Of Joy een hele andere weg in. 

Hoe kan jij hierbij zijn? Een plekje reserveren voor dit bijzondere buitenconcert kan via concertenindetuin@gmail.com en kost € 27,50. Na betaling van de zitplaats, krijg je een bevestiging met het adres gemaild. 

Let op: er is op deze locatie geen bar aanwezig, eigen consumpties meebrengen. Wij houden ons aan de coronamaatregelen en vragen jou dit ook te doen. Meer informatie hierover ontvang je na betaling bij de bevestiging. 

Meer Haerlems Bodem? Check hier de nieuwste column van M.H.R. Putmann.

Foto: Félice Hofhuizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here