Drie gasten uit Long Beach. Klinken een beetje als de Beastie Boys, maar als je goed luistert hebben ze hun eigen stijl, hun eigen ding. Ik heb het hier over Ugly Duckling. Wegens het ontoereikende animo was het feest, want dat was het, verplaats naar het café. HipHoppend Haarlem, jullie stellen me teleur!

Zoals als gewoonlijk zijn we weer te laat en missen we Blabbermouf iets wat wij volgens MC Henk (die avond de DJ) beter niet hadden kunnen doen. “Heb je Blabbermouf gezien? Die gasten doen gewoon net als of het 1993 is, gewoon Lord Of the Underground shit”.  Wij hebben MC Henk hoog zitten, dus als hij overtuigd is en die referentie aanhaalt dan moeten wij Blabbermouf goed in de gaten houden. “Ik vond het meer op Fu-Schnickens lijken” zegt een OG terwijl hij buiten z’n peukie rookt. Het is duidelijk, we staan te midden van twee Hip Hop connaisseurs.

Begin
Dan stijgt de spanning want young Einstein staat achter one’s and two’s. Met een korte set hyped hij het publiek. Andy (Cat) en Dizzy (Dustin) komen het podium op. Ze heten ons welkom bij de Ugly Duckling Show en dat doen ze met op typische UD melancholische wijze. We merken dat de mic van Andy niet genoeg volume heeft en het lijkt een eeuwigheid te duren voordat de geluidsman dat doorheeft. Daarentegen staat de mic van Dizzy te hard aangezien hij de eerste twee nummer meer backup vocals doet. Gelukkig wordt dit even later recht getrokken.

IMG_5689

Tour
The Ugly Duckling Crew is ervaren, ze betrekken het publiek bij hun act (shout out naar René die de avond van haar leven had). De show heeft een goed tempo, maar soms lijkt het iets te gehaast. Dit is trouwens de laatste show van hun tour, was dit te merken? Of waren ze gewoon high? Of ligt het aan het stugge Haarlemse publiek? Hoe dan ook, de show eindigt vrij snel. We staan daar een beetje met het gevoel van ‘was dit het’?! Dit betekent niet dat het niet leuk was, maar het was zo kort en we willen meer. Gelukkig is er een groep die aangeeft: ‘Yo, wij komen helemaal uit Verweggistan en wij komen hier niet voor niks.’ Props naar Ugly Duckling voor de encore. Het publiek wist dat er geparticipeerd moest worden en dat gebeurde!

One more song
De encore is hype tot het einde. Telkens klinkt de vraag van uit de artiesten “One more song?”. Waarop het publiek bevestigend scandeert “One more song!” Uiteindelijk deed het trio wel meer dan 5 one-more-songs, prachtig!  Spijtig dat dit feest plaatsvond in het Café, deze show verdiende namelijk op zijn minst de grote zaal. Toch begrijpen wij dit wel aangezien het animo gewoon niet daar was. HipHoppend Haarlem ik spreek jullie aan! Volgende keer zie ik jullie weer bij een Harde Pappies editie.

Peace, Love, Unity and Having Fun!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here