- Advertentie -
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Familiegeschiedenis in de Buurt

26 mei 2018 @ 13:00 - 17:00

Het CBG komt dit voorjaar naar je toe! Na de succesvolle eerste editie bij het Drents Archief strijkt het CBG nu neer bij het Noord-Hollands Archief op zaterdag 26 mei. Tijdens een middagvullend programma worden bezoekers meegenomen in de wereld van stamboomonderzoek en regionale geschiedenis. Er zijn lezingen, workshops en depotrondleidingen. Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden.

Het CBG trekt dit jaar het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staat. Op zaterdag 26 mei is het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Het CBG trekt dit jaar het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staat. Op zaterdag 26 mei is het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem.

Familiegeschiedenis in de buurt is een evenement dat helemaal in het teken staat van familiegeschiedenis. Wij zijn verheugd dat bij de tweede editie auteur Conny Braam een lezing komt houden. Zij is bekend van De woede van Abraham, De onweerstaanbare bastaard en Het schandaal. Zij laat de aanwezigen op enthousiaste wijze kennis maken met haar werk en gaat in op de totstandkoming en de achtergronden van haar romans, die onder andere gebaseerd zijn op historische bronnen uit Velsen. Na afloop is er de mogelijkheid om boeken aan te schaffen en te laten signeren.

Verder op het programma: CBG-onderzoeker Sytske Visscher vertelt meer over het genealogisch onderzoek dat het CBG uitvoert voor Verborgen verleden. Hierbij legt ze de focus op de uitzending met Irene Moors. Ook worden er speciale rondleidingen door het archiefdepot georganiseerd en zijn er workshops waarin CBG-experts je de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis. Er zijn speciale ‘tips & tricks’-sessies over WieWasWie en de CBG collectie en er is speciale aandacht voor het project Wat staat daer? Dat is de online oefentool voor het lezen van oude handschriften. Tot slot is er een kleine informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over de collectie van het Noord-Hollands Archief, CBG en WieWasWie en informatie kunnen inwinnen over Wat staat daer?, de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en Gen.magazine.

Het belooft een middag boordevol familiegeschiedenis te worden. Vrienden van het CBG en het Noord-Hollands Archief kunnen gratis deelnemen aan het programma mét één introducé. Andere geïnteresseerden betalen € 5,-. Gezien de beperkte ruimte is aanmelden verplicht.

Voor programma en aanmelden kijk op: https://cbg.nl/actueel/Haarlem/

Gegevens

Datum:
26 mei 2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Website:
https://www.facebook.com/events/1808906922500497/