Haarlem Marketing organiseert donderdag 23 maart een feestelijke bijeenkomst voor de kick-off van het Haarlemse evenementenjaar. Tijdens deze bijeenkomst geeft directeur, Esther Brasser een ‘wrap up’ van de activiteiten van afgelopen jaar en blikt zij vooruit naar de plannen voor 2017. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst worden ook – voor de vierde keer – de Haarlemse Evenementenring 2016 en de EvenementenVeer uitgereikt. De locatie is ditmaal de prachtige Sociëteit Vereeniging aan de Zijlweg. 

Evenementenstad
Haarlem positioneert zich steeds meer als evenementenstad. Jaarlijks worden er meer dan 60 kleine en grote evenementen georganiseerd. Highlight in 2017 is dat op 5 mei in Haarlem de landelijke start van de bevrijdingsfestivals plaats vindt. De Haarlemse evenementen zijn in staat om creatief en verrassend te programmeren en veel bezoekers te trekken. Hiermee wordt Haarlem op een positieve manier onder de aandacht gebracht en wordt tegelijkertijd sociale cohesie versterkt en menig Haarlemmer geïnspireerd en kwalitatief uitstekend vermaakt.

Haarlemse Evenementenring 2016
De Ring staat voor het beste evenement van Haarlem en de Veer voor het meest veelbelovende evenement of het evenement dat extra aanmoediging en aandacht kan gebruiken. Vorig jaar waren de Kunstlijn (ring) en Take Me To Church (veer) de winnaars. De EvenementenRing en de EvenementenVeer zijn ontworpen door de Haarlemse goudsmid Marijke Mul.

Dit jaar heeft de jury de volgende vijf evenementen genomineerd voor de Haarlemse Evenementenring 2016:

• Internationaal Orgelfestival
Haarlem Cultuur Festival
ProefPark Haarlem (winter- en zomereditie)
• Haarlem Culinair
Schalkwijk aan Zee

Voor de Veer komen de volgende drie evenementen in aanmerking:

De Grootste Band Van Nederland
• Spaarne Concert
• Swim To Fight Cancer 023

Bekijk hier de registratie van Uitreiking van de Haarlemse Evenementenring 2015

De jury zal op de dag van de uitreiking in een speciale vergadering haar uiteindelijke keuze voor de Haarlemse Evenementenring 2017 maken. Tijdens de kick off worden de winnaars bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here