In Haarlem zijn tientallen uitvaartondernemers actief waar je terecht kunt wanneer dat nodig is. Enig research in een moeilijke periode of ter voorbereiding kan nooit kwaad. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat Nederlanders de kosten van een uitvaart te laag inschatten en niet precies weten wat er bijvoorbeeld wel of niet inbegrepen in een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering zit. Zorg er daarom voor dat je je kennis op een rij hebt en weet welke uitvaartondernemers er in Haarlem beschikbaar zijn, voor jezelf en in het geval wanneer iemand in je omgeving overlijdt. Zo ben je op de hoogte van de kosten en weet je waar je aan toe bent. Uitvaartondernemer kiezen in Haarlem? Hier moet je op letten.

Uitvaartondernemer kiezen in Haarlem

Is er een uitvaartverzekering?

Het is prettig om een beetje te weten wat je moet doen wanneer je de keuze wilt maken voor een goede uitvaartondernemer. Juist omdat er tientallen mogelijkheden zijn in Haarlem moet je enkele punten bekijken bij het uitkiezen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te controleren of de overledene een uitvaartverzekering heeft en zo ja, wat hier allemaal bij inbegrepen zit. Zonder uitvaartzekering kun je zelf een keuze maken uit alle ondernemers. Wanneer er wel sprake is van een uitvaartverzekering is het aan te raden om meerdere uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken om te kijken wat je waar kunt besparen. Door het aanbod van dergelijke bedrijven te vergelijken kun je al enkele honderden euro’s besparen. Hierbij zijn er twee soorten verzekeringen: bij een kapitaalverzekering is er van tevoren reeds een bedrag afgesproken en bij een naturaverzekering kan de verzekeraar de uitvaart zelf uitvoeren voor een lager bedrag dan andere aanbieders. Bekijk welke verzekering de overledene eventueel heeft en schakel vervolgens een ondernemer in Haarlem op het gebied van uitvaart in.

Uitvaartondernemer kiezen in Haarlem

Diensten van een uitvaartondernemer in Haarlem

Daarnaast is het aan te raden om te bekijken welke diensten een uitvaartondernemer aanbiedt. Wanneer iemand overlijdt is het logisch dat nabestaanden worden getroffen door (extreme) emoties. Juist daarom is het fijn om al een beetje op de hoogte te zijn van wat wie kan bieden. Het is het belangrijkst dat de uitvaartondernemer alles voor je ontzorgt zodat jullie alles op eigen tempo kunnen verwerken. Hierbij kun je jezelf enkele vragen stellen voor het kiezen van een uitvaartondernemer. Waar wordt bijvoorbeeld de overledene opgebaard? Wil je 24 uur per dag terecht kunnen bij de plek waar de overledene is opgebaard? In Haarlem zijn meerdere uitvaartondernemers te vinden die een zogeheten 24-uurskamer hebben waar je een sleutel van kunt krijgen, zodat je de overledene kunt bezoeken wanneer jij dat wilt. Wist je dat de ondernemer je ook kan helpen met het uitzoeken van een passende kist of een mooie (gedenk)steen? Ook kan hij of zij meedenken over de plek waar je een afscheidsdienst wilt houden. Kortom: het uitkiezen van een begrafenisondernemer in Haarlem is noodzakelijk én heel persoonlijk. Bereid je daarom goed voor zodat er uiteindelijk altijd een passende uitvaart geregeld wordt.

Fotografie: Unsplash & Pexels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here