Umodu, oftewel Modular furniture designed by U, maakt het mogelijk om zelf meubels te ontwerpen en in elkaar te zetten zonder het gebruik van gereedschap. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar handen. Een goed idee volgens oprichter Milan Bolweg. Via Kickstarter.com wil hij met Umodu – op de internationale markt – funding binnen halen om de eerste batch connectors te bekostigen.

Umodu

Het idee van oprichter Milan Bolweg ontstond toen hij als meubelbouwer ontdekte dat op maat gemaakt meubilair twee nadelen heeft. Het is vrij kostbaar, omdat er een specialist aan het werk gaat en het meubelstuk wordt specifiek gemaakt voor één locatie. Milan legt uit: “Met Umodu wil ik een product creëren dat door iedereen gebruikt kan worden en waarbij het belangrijkste gereedschap je handen eigen zijn.” Door Kickstarter als springplank te gebruiken wil Milan een internationaal publiek aanspreken.

Lees hier het artikel uit 2013 over Milan’s eerste onderneming ‘De MeubelBrouwerij‘.
Het belangrijkste gereedschap zijn je handen.

Met de Umodu connectors kunnen mensen zelf hun op maat gemaakte meubels maken, waardoor je vele malen goedkoper uit bent. Daarbij kunnen de connectors hergebruikt worden, zodat je het meubelstuk kunt aanpassen voor een andere locatie. “Ik vind het belangrijk dat het proces om je eigen meubels te maken maar een paar minuten duurt en fun is om te doen,” zegt Milan. De connectors maken het mogelijk om op een eenvoudige manier van interieur te wisselen. Milan vult aan: “Als je verhuist of een kamer wilt veranderen moet je soms afscheid nemen van een meubelstuk. Met mijn ontwerp kun je het meubelstuk aanpassen en opnieuw gebruiken.” Umodu heeft twee verschillende connectors in het assortiment: een ‘normal’ connector en een ‘back wall’ connector. De connectors zijn gemaakt van 2 mm dik staal met een beschermende poedercoating in de kleuren zwart of wit. 

Check hier de video van de Umodu Kickstarter

Umodu

Kickstarter

Sinds 2 februari is Umodu live op Kickstarter.com. Met behulp van Kickstarter wil Milan genoeg geld op halen om de eerste batch connectors te financieren en een basis te leggen voor de toekomst. Daarbij worden dan meerdere kleuren toegevoegd aan het assortiment en kunnen er andere soorten connectors ontwikkeld worden. “Connectors met wieltjes, met scharnieren of in een andere hoek dan 90 graden. Er zijn nog veel mogelijkheden en ideeën die ik tot leven wil wekken!” aldus Milan.

Umodu
Maak een kast naar eigen ontwerp.

Om de connectors te introduceren biedt Umodu acht verschillende zogenaamde rewards aan op Kickstarter.com. Er zijn drie rewards, bestaande uit alleen de Umodu connectors, waarmee de koper zelf een meubel kan ontwerpen. De koper dient hiervoor alleen nog het 18 mm plaatmateriaal aan te schaffen. De andere vier rewards zijn vooraf samengestelde sets waarmee verschillende meubelstukken kunnen worden gemaakt. De sets bestaan uit de Umodu connectors en op maat gezaagd plaatmateriaal.

De kickstarter van Umodu is live tot 29 februari. Meer informatie via http://kck.st/2vASeWV.

Fotografie: Olaf Heilker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here