Wat weet jij eigenlijk van de wereld, meer dan dat je ziet? Wat vind je van het universum en wat zie je voor je als je er aan denkt? Wat vind je van de mensen om je heen en hoe reageer je op hun gedrag? Vanuit deze vragen en meer ontstond Unknown. Oftewel: een filosofische avond voor (Haerlemse) jongeren tussen de 16 en 23 jaar die graag eens met anderen in gesprek gaan en kennis willen maken met filosofie.

Unknown filosofische avond

Unknown, de filosofische avond is een nieuwe beweging

De 18- en 19-jarige scholieren Fenna Vissers en Vera Zandberg uit Haarlem willen met Unknown een nieuwe beweging creëren. Beiden hebben een voorliefde voor filosoferen over alledaagse dingen en deze interesse willen zij nu graag delen met andere jongeren. De eerste editie van Unknown was in juli 2019, het was een geslaagde avond en nu gaan ze er alles aan doen om de volgende avond net zo enthousiast af te sluiten.

Filosofeer met jongeren

Uiteraard is de avond voornamelijk voor jongeren die van filosofie houden, maar de avond is ook bedoeld voor de jongeren die normaliter niet snel op de voorgrond treden. Dit omdat ook hun ideeën en visies er ontzettend toe doen. Met Unknown willen Fenna en Vera een veilige plek creëren, waar een ieder zich op zijn of haar manier durft te laten horen. Een plek waar mensen worden samengebracht, zodat zij elkaar in de toekomst weten te vinden. 

Photo by Carl Cervantes on Unsplash

Programma

De avond is ingedeeld in een programma, waarbij er in groepsverband kan worden gepraat onder leiding van twee jonge filosofen en tevens beste vrienden. Er is een onderwerp die deze filosofen gaan bespreken in het groepsgesprek. Vervolgen worden er groepen gemaakt van twee of drie personen die met elkaar over het net besproken onderwerp gaan filosoferen.  Elke aanwezigen wordt uitgedaagd na te denken en te spreken over dit onderwerp, maar op een manier waarbij hij of zij zelf de regie houdt. Het is een  relaxte avond waar je onder het genot van een drankje de mooiste, raarste, moeilijkste en uiteenlopende gesprekken voert.

Kom gezellig langs

Ben of ken jij iemand die het ook te gek vindt om eens aan het denken gezet te worden? Of ben jij juist nieuwsgierig naar hoe anderen over bepaalde onderwerpen denken? Dan is dit de uitgelezen kans. Meld je aan d.m.v deze link eventbrite.nl en wees welkom tijdens deze bijzondere avond. Voor meer informatie mail unknownfilosofie@gmail.com en volg ons op instagram @unknownhaarlem voor foto’s van de eerste editie en verdere informatie.

Wanneer: maandag 3 februari inloop om 19:30 uur start van de avond om 20:00 uur
Waar: The Wolfhound in Haarlem
Deelname: Gratis.
Meer Haerlems Bodem? Check hier nieuwe namen die spreken tijdens TEDxHaarlem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here