De komende drie maanden laat ik, Loes, me coachen door personal coach Thomas Boots om mijn ware kampioen te ontketenen. Wat zijn programma inhoudt kun je lezen in het artikel ‘Unleash the Champion’. Nieuwsgierig naar mijn ervaringen? Lees dan nu het tweede deel: sessie 2.

Voor de tweede sessie spreken we weer af bij Gym Industries in de Waardepolder. Wederom onder het genot van een kopje thee nemen we de afgelopen twee weken door. Hoe is het sinds de vorige sessie gegaan, wat gaat goed, wat kan beter en nog belangrijker: hoe voel ik me?

Procenten

Elke sessie beginnen we met de terugblik op de afgelopen twee weken. Als we kijken naar de gestelde doelen en de huiswerkopdrachten geef ik per onderdeel aan voor hoeveel procent het is gelukt. Ik kreeg de opdracht om uit mijn comfortzone te stappen, minder Netflix, minder op de telefoon en meer lezen en even niks doen. 75% behaald.
Op het gebied van voeding, hoe gaat het daarmee? Houd ik me nog steeds aan het schema en heb ik omega 3 en magnesium toegevoegd aan mijn dieet? 90% behaald.
Lukt het me om elke ochtend te mediteren, ook in het weekend? 80% behaald. En ten slotte, heb ik het E-book ‘Krachttraining’ gelezen? Hoe gaat het trainen met de tips uit het boek? Ik heb 100% behaald, want dat gaat lekker!

Hoe voel ik me?

Nu ik natuurlijk keihard aan mezelf werk en goed voor mezelf zorg is het ook de bedoeling dat ik me goed voel. Nou, ik kan je vertellen, ik voel me topfit! Ik merk echt een groot verschil in mijn energielevel. Doordat ik goed nadenk over wat ik eet en met regelmaat eet, blijft mijn energie ook regelmatig en heb ik zelfs in de avond nog tonnen energie. Zelfs na acht uur ’s avonds kan ik nog flink wat werk verzetten met een goede concentratie en een enorme drive. Halleluja!
Vooral de eerste twee weken merkte ik enorm verschil en kon ik de hele wereld aan, de afgelopen week merk ik toch wel weer wat schommelingen. Stiekem weet ik wel hoe dat komt en Thomas liet het me express even hardop zeggen.

Guilty pleasures

Die schommelingen in mijn energiepeil? Die heb ik aan mezelf te danken. Doordeweeks loopt alles op rolletjes, dan heb ik structuur en houd ik me netjes aan me schema. In het weekend daarentegen heb ik minder structuur, ga ik regelmatig wat in de stad eten en drink ik in de avonduren ook nog wel eens een drankje – of twee.
Samengevat zijn mijn guilty pleasures koolhydraten en koolhydraten vallen onder suikers. Ben je even vergeten hoe het zit of wil je meer weten, dan kun je altijd het E-book Verander in een vetverbrander’ van Thomas lezen.
Die suikers zorgen ervoor dat je je rot gaat voelen en dat heb ik gemerkt. In mijn persoonlijke blog High on Sugar kun je lezen hoe dat verliep. Ik heb mijn lesje wel geleerd.

Avondje offline

Een belangrijk doel voor mij is het wegnemen van de onrust in mijn lichaam als ik een avondje alleen ben en ‘niks doe’. De afgelopen weken plan ik mijn avonden en weekenden vol met klusjes, afspraken met vrienden of leuke dingen doen. Waarom niet, want ik leef helemaal op met al die energie die ik heb. Toch merk ik dat het zijn tol eist, hoe gezellig het ook is. Ook mijn telefoon speelt hier een grote rol in, want de aantrekkingskracht van social media is groot. Herkenbaar?
Misschien is het dan ook voor jou iets om een avondje ‘offline’ te gaan. Tijd voor jezelf, geen telefoon, even helemaal niks. Samen met Thomas deed ik tijdens de sessie een oefening die ik maar liefst twintig keer moest doen. Het was echt hilarisch en het heeft me echt geholpen. Als ik me ook maar even onrustig voelde dacht ik terug aan de oefening en werd ik instant happy.

Huiswerk

Voor de komende twee weken krijg ik de opdracht om toch minder te cheaten en in het weekend een structuur te vinden voor mezelf zodat ik minder snel toegeef aan mijn guilty pleasures. Ook mediteren en yoga moeten een plek krijgen in mijn weekend. Een avondje offline ga ik absoluut vaker inplannen en ook dan blijf ik uit mijn comfortzone stappen en ga ik vaker iets doen waardoor ik mezelf blijf ontwikkelen in plaats van bankhangen en Netflixen. Yeah baby, kom maar op met dat kampioenengevoel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here