De komende drie maanden laat ik, Loes, me coachen door personal coach Thomas Boots om mijn ware kampioen te ontketenen. Wat zijn programma inhoudt kun je lezen in het artikel ‘Unleash the Champion’. Nieuwsgierig naar mijn ervaringen? Lees dan nu het derde deel: sessie 3.

Voor de derde sessie spreken Thomas en ik af bij Blender, we bestellen een kopje koffie, laten beide het koekje liggen en pakken het coachingsformulier erbij. Hoe is het sinds de vorige sessie gegaan? Heb ik mijn huiswerk gedaan? Hoe heb ik kerst overleefd en belangrijker, heb ik mezelf weer herpakt?

Zen in het weekend

Doordeweeks heb ik voldoende structuur, in het weekend slaap ik uit en kan ik twee dagen lang mijn dag zelf indelen. Geen haast, geen stress. Hierdoor sla ik vaak mijn yoga en meditatiesessie over na het opstaan. In het weekend begin in soms met een wasje, een uitgebreid ontbijtje, serie kijken of heb ik afspraken met vrienden staan. Ik had met Thomas afgesproken dat ik ook in het weekend de structuur door zou trekken, want waarom zou je alleen op doordeweekse dagen aan je mindset werken? Best gek toch, heb je in het weekend alle tijd van de wereld, doe je het niet!

Vol trots vertelde ik hem deze sessie dat het is gelukt! Ook in het weekend stap ik braaf mijn yogamatje op en ben ik na mijn meditatie helemaal zen. Een kwestie van gewoon doen en voor je het weet voelt het als gewoon en wil je het weekend niet meer zonder. Wil je ook opstaan als een kampioen? Lees dan nu het E-Book: ‘Sta op als een kampioen’
Er staan ook gezonde ontbijtrecepten in, handig en lekker!

Kerstkilo’s

Aan het begin van de coachingsessies had ik met mezelf afgesproken dat ik met kerst mocht cheaten. Tot die tijd zou ik clean eten, geen suikers en verstandige koolhydraten eten. En toen kwam kerst, en kerst begon vroeg voor mij. Kerst begon ongeveer op 9 december en eindigde ongeveer 31 december. Kerst was fijn. Kerst was ongegeneerd kerstkransjes eten, koekjes, borreltje hier en oliebol daar. Ik ging los, help en nu!
Gelukkig vertelde Thomas dat ook hij, en ik quote, had “gegeten als een varken.” Daardoor voelde ik me een stukje minder schuldig. Ook al was het lekker, ik dacht wel telkens, shit, shit shit, daar gaat mijn progress.

Goede voornemens

Het klinkt natuurlijk heel cliché, maar het is ook belangrijk om jezelf weer te herpakken als je los bent gegaan tijdens de feestdagen. Mijn eerste goal was gelijk de eerste dag van het jaar: meedoen met de nieuwjaarsduik in Zandvoort. Het was symbolisch voor doorzetten, moedig zijn en het nieuwe jaar fris induiken. Fris was het zeker, maar goed te doen. We hebben de structuur er weer in zitten, ochtendroutine, eten preppen en weer met regelmaat de sportschool in.

Thomas heeft me gevraagd voor de volgende sessie op papier te schrijven wat mijn doelen zijn op verschillende gebieden. Wat wil ik op het gebied van geld, sport, voeding, leefstijl, werk, school en relaties. Weet jij wat je wilt op de gebieden? Misschien leuk om ook eens op te schrijven en te kiezen waar je aan gaat werken in 2018.

Trainingsschema maken

Tot nu toe deed ik drie keer in de week een full body workout. Ik vind de diversiteit leuk en het geeft me het gevoel dat ik wat heb gedaan in de gym. Toch wilde ik nog meer (en sneller) ontwikkeling in mijn lichaam gaan zien. Best verslavend zo’n lichaam dat positief verandert en ik word ook steeds sterker. Ik wil meer en kijken wat ik aan kan door meer variatie in oefeningen misschien.

Thomas gaf de tip om toch bepaalde spiergroepen te verdelen over mijn trainingsdagen en heeft gezegd: “Ik denk dat het tijd is dat je je eigen trainingsschema gaat maken.” Spannend! Nu moet ik dus even laten zien wat ik de afgelopen tijd geleerd heb en of ik goed geluisterd heb, haha. Het geeft toch wel een gevoel van vertrouwen, dat ik er aan toe ben en genoeg inzichten heb gekregen de afgelopen tijd.

Het leven in luilekkerland is weer voorbij, Thomas heeft me weer voldoende motivatie en vertrouwen gegeven en het is weer tijd om te knallen. Ook doe ik mee aan ‘Dry January’. Jij ook? Scheelt ook weer kilo’s en brakke ochtenden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here