Ahhh….Valentijnsdag! Dag van rozen, hartjes, kaarten met beertjes en chocola. Overal hangt de liefde bijna voelbaar in de lucht. Maar is dat eigenlijk wel zo? Haerlems Bodem ging de straat op om uit te zoeken hoe en of Haarlem Valentijnsdag 2018 viert.

Kanysha en Toine (header foto) lopen gezellig samen op de Botermarkt tussen de kraampjes. In april zijn ze 4 jaar samen. Ze kennen elkaar via Tinder en na de eerste date was het eigenlijk direct raak. Hij kwam eten, haar ouders vonden hem helemaal leuk en binnen een maand was hij eigenlijk helemaal ingeburgerd. Toine is net begonnen met een opleiding bij het Corps Mariniers. Hierdoor is hij de komende vier jaar alleen in het weekend thuis. Geen Valentijnsdate voor hen dus. Kanysha vindt het niet zo erg. “In de weekenden hebben we het daardoor juist extra leuk samen.” Gelukkig gaat ze op Valentijnsdag wel lekker uit eten met haar ‘gay best friend’ en zal Toine waarschijnlijk nog wel even een kaartje sturen.

Valentijnsdag 2018

Op de vraag of we iets mogen vragen over Valentijnsdag zegt Roelof direct “Maar dan moet ik mijn verrassing verklappen!” Met de belofte hier niet verder over te vragen, vertellen Ramon en Sarah dat ze elkaar ontmoet hebben via wederzijdse vrienden in Spanje (waar Sarah vandaan komt). Het was liefde op het eerste gezicht. Inmiddels zijn ze tien jaar samen, wonen in Haarlem en zijn de trotse ouders van hun allerschattigste dochtertje Olivia die met grote bruine ogen om zich heen kijkt.

Met Valentijnsdag hebben ze niet zoveel. Toch een beetje commercieel gedoe, vinden ze. En sinds de komst van Olivia blijven ze veel liever lekker thuis. Maar stiekem zijn wij nu toch wel benieuwd naar die geheime plannen van Roelof.

Valentijnsdag 2018

Janette en Ramon ontmoette elkaar in 1998 op een cursus. Janette wist meteen dat ze Ramon wel bijzonder leuk vond en dat was blijkbaar wederzijds want nu zijn ze 20 jaar samen en hebben twee kinderen.

Valentijnsdag wordt dit jaar ‘gevierd’ in het klaslokaal van hun dochter AnnaMaria waar ze een 10 minutengesprek hebben. Hoewel AnnaMaria best bereid zou zijn om even op haar broertje Raoul te passen zodat haar ouders romantisch op date kunnen, zeggen die dat het eigenlijk belangrijker is om juist op de gewone dagen te laten zien dat je van elkaar houdt. Maar een vakantie naar Senegal zou best leuk zijn. zegt Janette nog even snel. Dus Ramon….

Valentijnsdag 2018

De heer en mevrouw Lerou zijn een dagje op stap in Haarlem. Officieel komen ze uit Vlaanderen (België) maar wonen al meer dan 40 jaar in Nederasselt (Gelderland). Ze zijn dit jaar 50 jaar samen en 46 jaar getrouwd.

Ze vinden het wel leuk om jaarlijks iets te doen met Valentijnsdag, maar maken het niet te gek. Gewoon lekker samen uit eten. Dit jaar zijn ze er een week op uit in het westen van het land en zullen op Valentijnsdag gaan eten in een fijn restaurant in de buurt van Noordwijk.

 

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here