Sinds eind maart presenteert Studio Locomoco een unieke 3D animatie van het werk ‘Amandelbloesem’ (1890) van Vincent van Gogh. De animatie maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Van Gogh, My Dream Exhibition’, die tot en met 15 mei te zien is in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Deze tentoonstelling bestaat uit 200 digitaal herstelde werken van van Gogh.

In samenwerking met de organisatie van de tentoonstelling is er een exclusieve sneak preview opgebouwd bij Studio Locomoco. Ook zijn een klein aantal werken uit de collectie onderdeel van de tentoonstelling. Studio Locomoco presenteert de sneak preview omdat het gebruik van nieuwe technologie het werk van van Gogh in een interessant daglicht zet en laat zien wat innovatie voor cultureel erfgoed kan betekenen. Op deze combinatie wordt nogal eens gefronst, maar dit project laat juist zien dat beiden types niet hoeven te botsen en elkaar juist kunnen versterken.

Studio Locomoco van Gogh sneak preview 4 klein

Wat: ‘Van Gogh, My Dream Exhibition’ sneak preview
Waar: Studio Locomoco, Gedempte Oude Gracht 122
Wanneer: t/m mei doorlopend vanaf buiten te bezichtigen

De digitaal herstelde werken gepresenteerd bij de studio zijn ook beschikbaar voor verkoop met uitzondering van de 3D installatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here