Het pand van Galerie Bakenes Haarlem bestaat precies 400 jaar. Daarom gaan ze van 18 januari tot en met 8 maart 2020 terug naar de sfeer van de Gouden Eeuw, om vervolgens gedurende het jaar langzaam de stap te zetten naar de huidige tijd; De Groene Eeuw. 

Van Gouden naar Groene Eeuw: zoek emotie

In het weekend van 18 en 19 januari starten ze met een tentoonstelling van fotograaf Ewa Cwikla. In haar portretten zoekt Ewa Cwikla naar emotie en het mooiste licht, wat je doet denken aan de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Met het werk van de fotograaf wordt een eerste stap gezet naar de Groene Eeuw, de huidige tijd. Er is in 400 jaar, van Gouden Eeuw tot nu, enorm veel veranderd. Maar onze diepe collectieve behoeften zijn dit niet. De natuur, kunst, elkaar ontmoeten en verbinding ervaren: het verlangen hiernaar is diep geworteld. 

Over Galerie Bakenes

Galerie Bakenes is geen gewone galerie. Annemarie van Doorn, de eigenaresse, hoopt dat deze tijd straks de geschiedenis in gaat als de Groene Eeuw en wil hier als galerie een bijdrage aan leveren. “Wonen en werken in een pand van 400 jaar oud, in het oude centrum van Haarlem, versterkt het besef dat wij slechts tijdelijk op deze wereld zijn. Dat materieel bezit feitelijk geen waarde heeft. En dat we met elkaar moeten zorgen voor de generaties die na ons komen en hierop bewuste keuzes moeten maken.”

Vernissage

Zondag 19 januari om 17:00 uur vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling van Ewa Cwikla. Zij is in de galerie aanwezig en zal geïnterviewd worden over haar werk en visie op fotografie.
Openingstijden: de galerie aan de Bakenessegracht 70 is geopend op zaterdagen en zondagen van 15:00 uur tot 18:00 uur en op afspraak via galeriebakenes@gmail.com. Ga voor meer informatie naar galeriebakenes.nl

Meer Haerlems Bodem? Lees ook het artikel over Conny Jansen die komt dansen in Haarlem met haar nieuwe dansvoorstelling KIEM.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here