Je kunt het inmiddels al bijna geen pop-up store meer noemen, maar tijdelijke woonwinkel Home Stock krijgt in februari officieel een vaste stek in het centrum. Oprichters Sita Baarsma en Wouter Boon verruilen het pand op de Drossestraat nummer 7 voor een paar gebouwen verder op nummer 16-22. Daarmee belooft het warenhuis een blijvende aanwinst voor de interieurfreak en andere shoppers in Haarlem te worden.

Home Stock opende in 2014 in een leegstaand pand in Haarlem. In eerste instantie voor drie maanden maar inmiddels is het ruim twee jaar later. Het stel was ondertussen al op zoek naar een vaste locatie voor Home Stock en met de verhuizing van Pure Cosmetics en een andere pop-up kwam de kans waar ze op wachtte. “We zijn onwijs blij dat we nu in ieder geval vijf jaar op deze plek kunnen zitten. Het is spannend maar dit is onze eigen stad en we wilden hier niet weg,” vertelt Sita. Het toekomstige warenhuis is 500 vierkante meter, een stuk kleiner dan de bijna 1600 vierkante meter die nu ter beschikking is. “Het is heel tof om te kunnen zeggen dat je twee roltrappen en een lift hebt, maar het is wel een heel groot pand voor ons als kleine ondernemers. Het wordt nu alleen maar leuker en haalbaar voor de langere termijn.

“We zijn onwijs blij dat we nu in ieder geval vijf jaar op deze plek kunnen zitten.”

Inmiddels heeft Home Stock ook een vestiging in Eindhoven en Nijmegen. En hoewel Haarlem op dit moment prioriteit heeft, hopen Sita en Wouter in 2017 nog twee nieuwe winkels te openen. Vanaf het begin heeft het stel de ambitie gehad om uiteindelijk 29 tijdelijke shops te realiseren.

Zelf inrichten

Op 1 februari levert het duo de sleutels van de huidige Haarlemse locatie in. Een verhuizing naar de overkant van de straat klinkt eenvoudig maar er komt nog wel een hoop bij kijken. “De panden worden casco opgeleverd. We gaan straks voor het eerst een winkel helemaal zelf inrichten in plaats van ons aan te passen aan het gebouw.” Geheel in de stijl van Home Stock zal het nieuwe warenhuis niet te af of perfect worden maar ‘gewoon gezellig’. Na de verbouwing opent Home Stock half februari haar deuren aan de Drossestraat 16-22. “We hebben nog geen openingsdatum want dat hangt bijvoorbeeld ook af van hoe snel de betonvloer droog is,” zegt Sita lachend. “Maar als het zover is, maken we er een feestje van!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here