Al sinds 1949 staat Balk Visch aan ’t Spaarne op hun vaste plek aan de Haarlemse rivier. Maar door het nieuwe standplaatsenbeleid dreigt deze nostalgische kraam op termijn te verdwijnen. Dit naar aanleiding van de veranderende richtlijnen in Europa. De verslaggevers Sanne en Dewi van Haerlems Bodem willen dit natuurlijk tot op de bodem onderzoeken.

Standplaatshouders zoals Balk Visch zullen met een goede onderbouwing moeten komen om hun plek te behouden. “We kunnen een tijdelijke vergunning krijgen van vijf of tien jaar. Dat is nog niet duidelijk. Maar wat gebeurt er na die tien jaar? Dan mogen ook andere ondernemers aanvraag doen op ons plekje,” zegt eigenaar Philip van den Heuvel.

Balk Visch aan 't Spaarne

Petitie voor Balk Visch aan ’t Spaarne

Samen met zijn vrouw Chantal werkt hij al veertien jaar in de viskraam. Het doel was dat hun kinderen de zaak zouden overnemen, maar dat is nu nog maar de vraag. Van den Heuvel baalt van de situatie. “De onzekerheid wat er na tien jaar gaat gebeuren, dat is best wel lastig.” Volgens de eigenaar hebben al veel mensen de petitie voor behoud van de viskraam ondertekend. Ook komen veel mensen een kijkje nemen en hun steun betuigen, dus heeft Balk Visch aan ’t Spaarne het in ieder geval lekker druk. En, voorlopig kunnen Haarlemmers gewoon hun favoriete visje blijven halen.

Meer informatie vind je op hun Facebookpagina en de petitie vind je hier. Wil jij nog meer Haarlems Bodem? Check hier het artikel van Chef Debuut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here