In 2020 is het 60 jaar geleden dat de huishoudschool Mons Aurea werd geopend. Het is vanaf het begin al een aandachttrekker in de buurt, door de bijzonder bouw en de luchtbrug over de Garenkokerskade. Daarnaast heeft deze school een rijke geschiedenis. Marianne Overbeeke wil deze geschiedenis graag vastleggen en is op zoek naar verhalen van leerlingen en docenten.

Mons Aurea

Mons Aurea werd geopend toen het dagelijks leven nog braaf en ingetogen was, maar de hippietijd klopte al aan de deur. Duizenden jongeren hebben hier hun middelbare schooltijd doorgebracht en  gezien hoe het tijdsbeeld veranderde. Nadat de school in 2014 sloot werd het gebouw verbouwd tot appartementen en woningen.
Marianne vertelt: “Ik ben bezig met het verzamelen van de verhalen over Mons Aurea in Haarlem. Volgend jaar bestaat deze school, de enige school in Haarlem met een rijksmonumentenstatus, 60 jaar. De rijke geschiedenis laat mij niet los en daarom zoek ik docenten en leerlingen die tussen 1960 en 2014 op Mons Area zaten en geïnterviewd wil worden over zijn/haar tijd op school. “

Deel jouw verhaal

Wil jij jouw verhaal delen met Marianne over hoe jij je schooltijd hebt doorgebracht? Stuur haar dan een e-mail naar mar.overbeeke@gmail.com.

Meer Haerlems Bodem? Lees het artikel over Feest voor de Geest.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here