De Verjaardagskalender Haarlem van Daan Berkhof is terug! 12 bekende en minder bekende locaties in Haarlem vormen het decor voor spannende scenes getekend in de stijl van de Klare Lijn. Met zijn gevoel voor kleur en unieke lijnenspel behoort Daan Berkhof tot de nieuwe generatie kunstenaars die zich deze stijl eigen heeft gemaakt en zich door ontwikkelt naar een nieuw niveau. Iets dat we bij Haerlems Bodem al wisten.

verjaardagskalender haarlem

2014

In 2014 was het aan Haerlems Bodem de eer om de eerste editie van deze Verjaardagskalender Haarlem uit te brengen. Het ontstaan van deze samenwerking lag bij de poster die Daan ontwierp voor het evenement: Patro Doc. Zijn stijl en manier van illustreren vielen in de smaak bij Haerlems Bodem en daarom kon een samenwerking niet uitblijven. Samen met Daan werden de locaties gekozen en besloten deze te bundelen in een verjaardagskalender. Iconisch, bekend of alledaags. Ieder gebouw met een verhaal werd door eigen interpretatie vertaald naar een gebouw in eigen stijl. Daan koos er voor om deze gebouwen neer te zetten in zijn eigen tijdsgeest, waarbij kleur en spanning een grote rol spelen.  Zie hier het interview dat we toen met hem deden:

Daan Berkhof

Daan Berkhof (Haarlem, 1983) houdt zich van jongs af aan al bezig met tekenen. Met zijn eigen geboortestad als vertrekpunt ontdekt hij de rest van de wereld en laat hij jou, de kijker, met zijn tekeningen meegenieten in zijn kijk op deze bijzondere en vaak vergeten plekken. Als tekenaar probeert hij het door de mens gebouwde landschap op een spannende manier weer te geven. De bruggen, gebouwen en voertuigen die hij van jongs af aan al ontroerden, spelen een centrale rol in zijn werk. Harde lijnen, robuuste architectuur met veel baksteen en koud staal. Door te spelen met licht en dramatische schaduwen, breng hij kille materialen tot leven. Zo ontstaat spanning. Wachten op iets dat komen gaat. Alsof de kijker net voor een belangrijke gebeurtenis inschakelt.

Verjaardagskalender Haarlem

De nieuwe editie van de Verjaardagskalender Haarlem is nu verkrijgbaar bij Kunstcentrum Haarlem, Athenaeum Boekhandel en Boekhandel de Vries. Uiteraard in beperkte oplage. Daarbij wordt de kalender wordt geleverd in een bijpassende doos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here