De verkoopprocedure van het gebouw de Egelantier start na de zomer 2019. Dit is later dan verwacht. De gemeente heeft meer tijd nodig om tot een integraal verkoopkader te komen. De verwachting is dat in juni 2019 de verkoopdocumentatie gereed is om door het college vast te stellen. 

Egelantier, een monument

Uit de evaluatie van de vorige verkoopronde bleek dat er behoefte is om de uitkomsten van onderzoeken te integreren in de selectie- en gunningcriteria. Het gaat dan om adviezen over hoe omgegaan moet worden met asbest, wat de eisen voor beheer van flora en fauna zijn en welke duurzaamheidsmaatregelen getroffen moeten worden in relatie tot de monumentale waarden van het pand.

Burgerinitiatief

Daarnaast is er een burgerinitiatief gestart om de Egelantier een culturele bestemming te geven. Het college neemt eerst dit initiatief in behandeling. Daarna, op 9 mei, wordt het burgerinitiatief behandeld in de commissie Ontwikkeling. Ook wordt de buurt nog geïnformeerd over de stand van zaken rond de verkoopprocedure. De gemeente vraagt de buurtbewoners naar hun ideeën over de maatschappelijke functie van het hotel voor de buurt en wat ze graag aan de nieuwe hoteleigenaar mee willen geven. Deze bijeenkomst vindt begin juni plaats.

Lees meer op Haarlem.nl. En meer HB vind je door hier te klikken, je kunt dan lezen over het Dolhuys dat haar deuren (eventjes) sluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here