Verzekeringsmaatschappij De Onderlinge van 1719 uit Haarlem bestaat 300 jaar. Tijd om dit 24 oktober te vieren met een bijzonder opera stuk door de Haarlemse Opera in de Stadschouwburg.

De Haarlemse Opera heeft de geschiedenis van deze ‘Vrijwillige Liefdebeurs’ uit de Korte Begijnestraat vertaald naar een bijzonder muzikaal spektakel. Jij kan dit muzikaal spektakel 24 oktober in de Stadsschouwburg zien.

verzekeringsmaatschappij
De Stadsschouwburg

Vrijwillige Liefdesbeurs

Tot 2014 bestond het bestuur van De Onderlinge uit 1719 uit een vriendenclub, de zogenaamde broeders. Deze broeders hebben de hoofdrol in het prachtige operastuk wat meer vertelt over de geschiedenis van De Onderlinge uit 1719. Een van de dramatisch hoogtepunten in deze tragikomische voorstelling is wanneer DNB de broeders aan de tand voelt en deze in haar bestaan wordt bedreigd.

Verzekeringsmaatschappij

Wat je kan verwachten? Een avond vol met dramatische en sprankelende muziek en zang. Daarnaast hebben in totaal meer dan 100 mensen aan deze productie gewerkt. Tevens wordt de regie en scenario verzorgd door Albert Bonnema en de muzikale leiding en composities door Andrew Wise.

Verzekeringsmaatschappij

De Onderlinge van 1719 is een kleine Haarlemse verzekeringmaatschappij. Daarnaast is het ook nog eens de oudste nog zelfstandig bestaande levensverzekeringmaatschappij van Nederland. En wist je dat zij al sinds 1719 gevestigd zijn in Haarlem?

Ben jij aanwezig?

Wil jij graag 24 oktober dit bijzondere stuk door de Haarlemse Opera zienin de Stadsschouwburg? Dan kan je online een kaartje kopen. Deze bijzondere samensmelting van een 300-jarig jubileum van een verzekeringsmaatschappij met de Haarlemse Opera wil je namelijk niet missen!

Meer Haerlems Bodem? Lees dan meer over het 300 jarig bestaan van de Onderlinge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here