Op Zondag 17 september 2017 wordt de achtste editie van het door de organisatie zelfverklaarde ‘leukste festival van Haarlem’ georganiseerd; het Vijfhoek Huiskamerfestival. 13 huiskamers in de Vijfhoek openen hun deuren voor bezoekers die een half uur lang vermaak in de vorm van cabaret, theater of muziek tegemoet gaan. De huiskamervoorstellingen worden, net als de zeven voorgaande edities, afgesloten met live-optredens op het Vijfhoek pleintje.

IJzersterke formule
“Een formule die ijzersterk overeind blijft staan, verander je niet”, moet de organisatie gedacht hebben. Daarom kunnen bezoekers ‘volgens oud recept’ wederom een passe-partout aanschaffen die goed is voor drie voorstellingen en een hapje eten. Gasten maken zelf hun selectie van drie uit 13 bekende en minder bekende artiesten. Het feest op het plein en in het café vanaf 18.00 uur is voor iedereen toegankelijk.

De kaartverkoop voor het Vijfhoek Huiskamerfestival vindt enkel plaats op één dag. Dit jaar heeft de organisatie rekening gehouden met de zomervakanties, door de kaartverkoop te organiseren op zondag 10 september van 13.00 – 15.00 uur.

Bekend en onbekend talent
Voor deze editie van het Vijfhoek Huiskamerfestival komen er een paar oude bekenden voorbij, maar ook een hoop nieuwe namen. Artiesten die eerder hebben meegedaan en dit jaar weer in een huiskamer staan, zijn o.a. Van der Laan en Woe (bekend van onder meer De Kwiz met Paul de Leeuw), Oeloek, Jan J. Pieterse en The Busquitos. Tussen de nieuwe namen zien we cabaretière Yora Rienstra, winnaars van de Camaretten Oldenosborn en winnares van de AFK Sonneveldprijs Lonneke Dort. Dan is er nog Haarlems talent zoals HUN en het Eerlijke Kleedje, en er is dit jaar wederom een mystery guest, die tot aan de eerste voorstelling geheim blijft.

Vijfhoek Huiskamerfestival

Vijfhoek plein
Op het plein verzamelen alle gasten zich voorafgaand aan de voorstellingen vanaf 14.30 uur, waarna iedere groep door iemand van de organisatie naar de betreffende woonkamer wordt begeleid. Aan het einde van elke voorstelling kan men weer op het plein terecht, waar de buitenbar dan inmiddels is geopend, maar vooral na het middagprogramma gebeurt het op het plein; de passe-partout kan ingewisseld worden voor een welverdiend hapje eten, live-muziek op het grote podium is er dit jaar o.a. in de vorm van Smartlappenkaraoke, en het café wordt door Je Suis Energy omgetoverd tot silent disco.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here