Wat hebben Pieter Derks, Van der Laan & Woe, Erik van Muiswinkel, Hanneke Drenth en Jacqueline Govaert met elkaar gemeen? Ze speelden allemaal ooit op het Vijfhoek Huiskamerfestival, het meest knusse, originele en gezellige festival van Haarlem. Zondag 22 september aanstaande vindt de negende editie plaats. Kaartjes kun je vanaf 1 september kopen bij Café de Vijfhoek.

Vijfhoek Huiskamer Festival Haarlem by Joyce Goverde

Vijfhoek huiskamerfestival

Zondag 22 september zijn twaalf huiskamers in ‘de Jordaan van Haarlem’ ingericht als podium. Het festival biedt een mix van cabaret, muziek en theater met per voorstelling ruimte voor ongeveer dertig man publiek. Altijd een intieme setting dus, waarin je meteen stiekem even kunt rond kijken in al die verschillende huiskamers. De voorstellingen duren maximaal 30 minuten, dus ideaal als je een korte spanningsboog hebt…Voor € 30,- koop je een kaartje voor de hele dag. Hiervoor krijg je drie verschillende voorstellingen die je zelf kiest bij aankoop van je ticket. Maar dat is niet het enige: aan het eind van de middag krijg je een heerlijke, vegetarische daghap, zijn er optredens op het pleintje en een silent disco tot in de late uurtjes.

Waar en wie?

Het festival start om 14:30 uur op het plein voor Café de Vijfhoek. Vanaf daar word je onder charmante begeleiding naar de verschillende voorstellingen gebracht. Er zullen veel artiesten bij het huiskamerfestival waarvan onder andere de Londense singer songwriter Will Knox, die zich inmiddels in Haarlems gevestigd heeft. Ook het komische het duo Jan J. Pietsere en Frank van Pamelen zullen middels een parodie op Ted-talks hun publiek laten lachen met hun woordgoochelarij. Heb je zin in toneel? Kom naar naar HUN. Sabiene Krol en Charlotte de Vries zijn HUN en spelen een greep uit hun nieuwe programma. Kortom: zet in je agenda en kom vanaf zondag 1 september langs voor een kaartje in café De Vijfhoek.

Meer HB? Klik dan hier voor de column van M.H.R. Puttmann.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here