Iedereen weet dat retro ‘in’ is. Het is zelfs al zo lang in dat het bijna uit is. Toch zijn er genoeg Haarlemmers die al retro waren voor de trend en dit ook zullen blijven na de trend. Ik heb het in dit geval over VINYL.

Wie verkopen er vinyl in Haarlem?

Even leek vinyl aan zijn laatste termijn te zitten, maar tegenwoordig is vinyl helemaal hip. Is het soms cool om thuis platen en platenhoezen te hebben? Of gaat het echt om het oude gevoel; een plaat opzetten, de kraak van de naald als deze de plaat raakt? In ieder geval is vinyl weer in opmars. Recordstore Sounds heeft, sinds een half jaar, de platen weer van zolder gehaald, daarbij verkopen ze nu ook ‘nieuwe’ platen.

Eerst was er De Plaatboef, hier werkte één van de Pignose Willy’s. Toen kwam Funky Harlem, deze is nu alleen nog online actief en op beurzen. Op dit moment zijn er vier winkels die vinyl verkopen. Deze zijn: North End, Sounds, Suburban Record Shop en Tipitina.

Wat leuk is om te vermelden is het feit dat Sounds nét een webshop heeft geopend. Maar Haerlems Bodem raad je aan om gewoon naar de winkel te gaan. Naast deze ‘gespecialiseerde’ verkooppunten voor vinyl, zijn er ook de tweedehands winkels. Toch ga je naar een platenzaak voor de kennis van de man achter de balie. Als Haerlems Bodem je dan toch nog één tip mag geven: Irrational Library. Joshua, de man met de baard, heeft kennis en passie. Praat eens met hem en wie weet ga je wel met iets heel ander naar huis.

Haarlem grootste vinylfabriek

Net als je denkt dat je Haarlem kent, blijkt het niet zo te zijn. Want, wist jij dat de grootste vinyl fabriek van de wereld hier in Haarlem staat?! Record Industry, in de Waarderpolder, drukt al sinds 1958 elpees voor artiesten van over heel de wereld. Haerlems Bodem is trots!

Eind april doet Haerlems Bodem verslag van de Record Store Day, een evenement voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here