Twee jeugdvrienden hebben het eerste Virtual Reality café (VRcafe) van Nederland geopend. In het VR-cafe zet je een VR-bril op en begeef jij je in een andere wereld. In deze wereld van nullen en enen speel je verschillende soorten bewegelijke ‘games’ waarin jij de hoofdrolspeler bent.

Virtual Reality café

Terwijl jij met je bril probeert zombies te bevechten kunnen vrienden je met een biertje volgenen op schermen. Oprichters en jeugdvrienden Sjouke op de Weegh en Lodewijk Hemmes zien met het Virtual Reality café hun droom werkelijkheid worden. Lodewijk: “Wij hielden altijd al van games en sport, zo ook van avontuur en gezelligheid. Nu komt dit allemaal bij elkaar in onze eigen startup.”

Wat is virtual reality

Virtual Reality is een 3D omgeving die met computers wordt gegenereerd en via een speciale VR-bril ofwel headset te bekijken is. Je ziet, hoort, voelt en beleeft een nieuwe wereld om je heen. Met behulp van controllers is de ervaring vaak interactief en is het mogelijk om de omgeving te verkennen en te manipuleren. De mogelijkheden van VR zijn nagenoeg oneindig, Sjouke: “Diepzeeduiken, James Bond zijn of racen als Max Verstappen, het kan nu gewoon.”

Speciaal opening weekend

Gedurende het openingsweekend van 12 t/m 14 juli is iedereen welkom voor een gratis VR voorproefje. Wil jij meer weten over Virtual Reality, ga naar vrcafehaarlem.nl of kom langs op het Stationsplein 68 in Haarlem. De mannen leggen het je graag uit. En hoe de heren de toekomst voor zich zien? Sjouke: “Wij weten het zeker. Virtual Reality wordt ‘the next big thing’. En bij ons is het ook nog eens gezellig!”

Meer Haerlems Bodem lees hier over Xavier Rudd die Caprera betoverde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here