Virtuoos! Snapshots van Breitner en Israëls

0
281

George Hendrik Breitner had een dikke vette voorsprong op Frans Hals. Waarom? Ontdek dit en veel meer in de Frans Hals tentoonstelling Virtuoos! Israels tot Armando. Ga in de tentoonstelling Virtuoos! samen met Meike op zoek naar virtuositeit in de Nederlandse schilderkunst. In deze leerzame video vertelt zij iets over de beroemde Breitner en Israëls.

Virtuoos! Breitner

Virtuoos! Breitner en Israëls
Foto: wikipedia.

George Hendrik Breitner (Rotterdam, 12 september1857 – Amsterdam, 5 juni 1923) was een Nederlands kunstschilder, bekend van zijn weergave van het Amsterdamse stadsleven. Zijn werk is verwant aan dat van de ‘Tachtigers’; een groep kunstenaars met grote invloed op de Nederlandse kunstwereld gedurende de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Schilders als Isaac Israëls, Willem Witsen en dichters als Willem Kloos en Lodewijk van Deyssel behoorden tot zijn vriendenkring. Breitner was ook een van de eerste Nederlandse straatfotografen.

Virtuoos Israëls

Virtuoos! Breitner en Israëls
Bron: Wikipedia.

Isaac Lazarus Israëls (Amsterdam, 3 februari 1865 – Den Haag, 7 oktober 1934) was een van de voornaamste Nederlandse schilders uit de groep van Amsterdamse Impressionisten. Naast zijn schilderwerk was hij tekenaar en aquarellist en maakte hij pastels, etsen en litho’s.

Productie: Haerlems Bodem in samenwerking met Frans Hals Museum. Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste No Spang!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here