Virtuoos! De verbeelding van Karel Appel

0
309

De virtuoos Karel Appel deed maar wat, of zat er wel degelijk een idee achter zijn klodders? Ontdek dit en veel meer in de Frans Hals tentoonstelling Virtuoos! Israels tot Armando. Ga in de tentoonstelling Virtuoos! samen met Meike op zoek naar virtuositeit in de Nederlandse schilderkunst. In deze leerzame video vertelt zij alvast iets over de beroemde Appel.

Virtuoos! Karel Appel

Virtuoos! Karel Appel
Karel Appel 1982. Foto: wikipedia.

Karel Appel (1921 – 2006) was een Nederlandse schilder en beeldhouwer en behoort tot expressionisten. Hij brak door met zijn lidmaatschap aan de Cobra-groep. In de tentoonstelling Virtuoos! Israels tot Armando, die te zien is vanaf 29 juni, draait het om meesterlijk, trefzeker en levendig schilderen. Virtuoos dus. Hollandse kunstenaars zijn er vanouds magistraal in, met huismeester Frans Hals als lichtend voorbeeld. In de tentoonstelling vormt het impressionisme het startpunt, met grootmeesters als Isaac Israels en Thérèse Schwartze. Maar ook expressionisten als Karel Appel en Alphons Freijmuth schilderden vaak virtuoos.

Productie: Haerlems Bodem in samenwerking met Frans Hals Museum. Meer Haerlems Bodem? Lees hier over de tentoonstelling Stadsgezichten in het Kunst Centrum Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here