Het is alweer een tijdje geleden, dat Haerlems Bodem aandacht schonk aan de Vivid Sessions van Isaac Bullock in café Stiels in Haarlem. Maandag 6 juli was het weer zover en het werd er een om nooit meer te vergeten. In de georganiseerde broedplaats van live muziek was het een komen en gaan van wereldsterren. Deze funk addict van HB stond vooraan en liet zich gewillig volspuiten met de muzikale dope van deze avond. Hij was niet de enige.

029

De avond begint meteen met een BAM. Niks geen voorzichtige opbouw van een avondje muziek. Meteen knallen met brasilian funk van de Braziliaanse Fantine Tho. In haar eigen land kan ze niet gewoon op straat lopen, zo beroemd is ze daar. In Nederland kennen sommige haar van de Voice of Holland, waar ze aan meedeed. Wat een energie en wat een uitstraling. Opgezweept door Isaac en zijn sessiemuzikanten (Jay-Tee Teterissa Malawauw, Jorn Dal, Azim Inami, Patrick Wieber), knalt ze met geweldig gitaarspel en haar prachtige stem van het podium af. De opmaat naar een waanzinnige avond.

065

181

Eerder op de avond was in het Patronaat al het concert van Larry Graham begonnen. Voor zijn show had hij o.a. Jett Rebel en Candy Dulfer uitgenodigd. En dan komt als snel de geruchtenmachine op stoom. Candy en Jett komen misschien naar Stiels. Als dit een hashtag op twitter was geweest die avond, dan was het vast en zeker trending topic geworden.

194

106

Na een break gaat het feestje gewoon verder. In de kroeg verschijnt ook Michael Prins. De Haarlemse zanger die het 2e seizoen van de Beste Singer Songwriter van Nederland won. Ook hij mag niet ontbreken op het podium en zingt 2 prachtige soulvolle ballads. Stiekem had ik gehoopt op een paar nummers van James Brown. Met zijn donkere, ietwat rauwe stem, moet hij dat volgens mij heel goed kunnen. Ondertussen is Isaac aan het ijsberen met een telefoon in zijn hand. Met wie heeft hij contact? De spanning wordt verhoogd, door de komst van Xander Vrienten (bassist Jett Rebel) en Ricky van Wort (drummer Jett Rebel). Het lukt mij niet om de mannen iets te vragen. Binnen no time staan ze op het podium te jammen. Even later een hoop geroezemoes en ja hoor, een heel gezelschap komt binnen. Jett Rebel en Graham Central Station, de begeleidingsband van Larry Graham. They wanna play, zegt een Amerikaanse begeleider van het gezelschap tegen mij. No problem sir, zeg ik tegen hem en wijs hem Isaac aan.

279

302

215

Inmiddels is het café volgestroomd. Wat er daarna gebeurt, als de muziek losbarst, valt niet met een pen te beschrijven. Dan verval je al snel in superlatieven. Als Ashling Biscuit-Cole van de band begint te zingen, dan voel je al je zintuigen. Niet normaal. Een strot die je naar de strot grijpt. Ene Philip, heeft zijn trompet tevoorschijn gehaald en staat de funk rechtstreeks in je gezicht te blazen. Kom ik er later achter, dat hij lead trompettist bij Prince is. En dan moet ik natuurlijk ook Brian Braziel op drums, Wilton Rabb op gitaar, James McKinney op toetsen, David Council op bas en toetsen en Xander Vrienten op bas noemen. Wat kunnen die gasten spelen zeg. Wees gerust Jett Rebel fans. Ik vergeet hem niet. Hij maakt de avond compleet en hoe. Wat is het geweldig om te zien, hoe deze jonge gast zich muzikaal staande houdt tussen de oude rotten van het vak. Verlegen, bijna nederig, komt hij het podium op. Maar bij het aanslaan van de eerste akkoorden, valt alle schroom van hem af en deelt hij de muziek met iedereen. Muziek die binnenkomt tot op het bot.

239

349

321

De gemene deler van de avond is dan ook kippenvel. Bij iedereen en ook bij Jett. We staan na het feest samen nog even buiten na te praten. Het taxibusje voor Graham Central Station staat klaar en één voor één stappen de bandleden in. Dan stapt Wilton Rabb uit en komt naar ons toe en spreekt Jelte aan. Thank you again son, for this great evening. Keep your focus at the music and you’re gonna be a big star!  Hij geeft hem nog een big hug en verdwijnt weer in het busje en ze rijden weg. Jett kijkt me aan en zegt: Hoorde je dat? Dit is toch niet normaal. Dat ik dit mag meemaken. Ongelofelijk! Een betere samenvatting van deze avond kan ik niet bedenken.

Elke eerste maandag van de maand is er een Vivid Session in café Stiels. De volgende is op 4 augustus.

Foto’s & Tekst: Jaap Kroon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here