Afgelopen weekend startte openluchttheater Caprera met de kaartverkoop van de eerste voorstellingen van seizoen 2019. Van de vijftien voorstellingen die in de verkoop gingen waren er zeven binnen twee uur uitverkocht.

Edwin, Youp en Theo gingen als warme broodjes…

De shows van Edwin Evers Band, Theo Maassen, Youp van ’t Hek en De Dijk zijn al
helemaal uitverkocht. Vooral op de kaarten voor Edwin Evers Band ontstond een ware
run. Binnen 18 minuten was er voor hun concert op 24 augustus geen kaart meer te
krijgen, en ook het tweede concert was niet veel later stijf uitverkocht.

Frank, Kenny en Diggy zijn er nog wel…

Voor wie nog geen kaarten gekocht heeft, is er gelukkig nog genoeg keus. Caprera programmeert tussen mei en september ongeveer 50 voorstellingen, waarvan één derde nu in de verkoop is. Ook Veldhuis en Kemper, Frank Boeijen, Kenny B. en Diggy Dex, The Kik en Nick & Simon komen deze zomer naar het Bloemendaalse bos, en daar zijn nog voldoende kaarten voor te krijgen. Op donderdag 14 februari start een volgende verkoopronde, waarbij opnieuw ongeveer twintig voorstellingen bekendgemaakt worden.

Jarige Caprera
Archieffoto: Jaap Kroon

CAPRERA 70 JAAR

Caprera is zeventig jaar geleden opgericht door honderd bevriende Bloemendalers die ieder duizend gulden doneerden, waarmee de bouw van het openluchttheater gerealiseerd kon worden. De insteek was: voor Bloemendalers, door Bloemendalers. Het theater kreeg de naam Openluchttheater Bloemendaal en was behalve als schouwburg in de openlucht ook bedoeld als attractie. Een bestemming voor een dagje uit met het hele gezin; een wandelpark in de mooie natuur.

jarige Caprera

Stukje wandelen?

Het wandelpark van Caprera beslaat 40 hectare grond en ligt op de flanken van het Kopje van Bloemendaal, de hoogste duintop van Zuid-Kennemerland. Caprera is onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en grenst aan de bekende Kennemerduinen. Je kunt hier het hele jaar mooie wandelingen maken, mét of zonder hond.

Caprera is een uniek ecosysteem met meer dan 180 verschillende planten en bomen. Het hoogste deel van het park bestaat vooral uit aangeplant dennenbos. Hier is een aantal uitzichtpunten vrijgemaakt van waar je prachtig kunt uitkijken over stad, duinen en zee. Via een steile helling met beuken kom je in het lage deel van het bos dat uit gemengd loofbos bestaat. Hier zijn mooie doorkijkjes naar de graslanden en naar het meertje van Caprera. Het moerasbos rond het meertje heeft weer een totaal andere sfeer en plantengroei. Toegang tot het park kost je 1 hele euro voor zowel mens als dier. Dus, laat je goudvis lekker thuis.

Meer info? Check Caprera.nu of lees meer op HB over Kleuterkoning Napoleon in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here