Volente – Inspiratie en vermaak langs theater en verrassingen…

0
260

Laat je verrassen, inspireren en vermaken tijdens het pinksterweekend in Elswout! Volente is het nieuwste evenement van de makers van Nazomer Nachtlicht en laat je genieten van unieke kunst, muziek en een heerlijke brunch in de natuur om de hoek.

Volente

Volente is geïnspireerd op de vroegere lentefeesten. Denk aan de meifeesten zoals de viering van Beltane (1 mei) waarop van oudsher de vruchtbaarheid van de natuur en het uiten van dankbaarheid centraal stond. Dit alles in een veel moderner jasje gestoken waarbij inspiratie uit lokale creatieve hoek komt. Denk aan theater, betoverende harpmuziek, relaxt rondwandelen en genieten van elke verrassing die je tegenkomt. Je hoeft geen mindfullness cursus te doen om even echt ‘in het moment’ te zijn. Tijdens Volente zullen de bezoekers worden meegenomen op een reis in de vroege ochtend. De rituelen, vieringen, gebruiken en uitgelaten sfeer van de lente zal worden herbeleefd gedurende een 1,5 uur durende wandeling door een woud dat uit zichzelf al de fantasie behoorlijk prikkelt. Geniet van het wonderbaarlijk witte wieven gezangen, vlecht je eigen bloemenkrans, ervaar een speciale manier van dauwtrappen, verbrand negativiteit in het vreugdevuur en dans je uit je winterslaap rond de meiboom. De ochtend zal worden afgesloten met een feestelijke, theatrale brunch aan lange, vrolijk versierde tafels waar je je verbonden zal voelen, niet alleen met de natuur maar ook met elkaar.

Volente

Langs theater en verrassingen…

Op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei (pinksterweekend) kun jij in een klein groepje meewandelen door het prachtige Elswout. Er zijn nog kaarten voor zondag 20 en maandag 21 mei. Onder begeleiding loop je in de ochtend mee langs theater en andere verassingen in het woud. Er zijn verschillende starttijden waardoor de groepjes elkaar niet storen. De wandeling duurt anderhalf uur (ongeveer 2,5 km) en wordt afgesloten met een overheerlijke brunch. En geen zorgen…bij de ingang en bij de locatie van de brunch zijn toiletten aanwezig.

Volente is tot nu toe het enige evenement dat ’s ochtends vroeg plaatsvindt, uniek! Haerlems Bodem is er zeker bij, jij ook?

Tickets verkrijgbaar via deze link en volg het facebook event voor updates. Check voor meer info de site van Volente.

 

Tekst: Laura Freling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here