Na Vooges Zandvoort is er nu ook een Vooges Haarlem en om alvast op de zaken vooruit te lopen komt er binnenkort ook een Vooges Bloemendaal. Dat noemen wij nog eens een lekker vooruitzicht! Na een openingsweekend van Vooges Centraal, waarin er voor familie en vrienden gekookt is en er een knalfuif met maar liefst 600 man gegeven is, kunnen jij en ik er nu ook 7 dagen per week terecht voor ontbijt, lunch- en diner.

Vooges Centraal

De naam zegt het al wel, namelijk dat Vooges Centraal gelegen is bij station Haarlem Centraal. Een toplocatie als je het ons vraagt, waar onder andere haastige treinreizigers zich vanaf 8 uur ’s ochtends kunnen melden voor een sapje en een croissant voor onderweg.  Zodra je binnenkomt valt meteen op hoe groot de ruimte is, zowel in breedte als in de hoogte. Je kunt zien dat er tijd gestoken is in het interieur van de tent. Het heeft een ietwat donkere industriële uitstraling met een fijne en knusse sfeer.

De omgeving is dynamisch door de verschillende kantoren en flexwerkplekken die in hetzelfde gebouw gelegen zijn. Vooges Centraal richt zich voornamelijk op zakelijk Haarlem en het Kleverpark, een totaal andere doelgroep die we op het strand tegenkomen. De ruimte leent zich dan ook perfect voor het geven van evenementen, zoals borrels en partijen. Door de verschillende comfortabele stoelen en bank biedt Vooges ook een mogelijkheid voor de harde werkers die een relaxte werkplek zoeken.

Vooges nu ook in Haarlem: Vooges Centraal!

De rode draad

Waar draait het nu echt om bij Vooges? De rode draad van deze twee, bijna drie, locaties is natuurlijk het eten. Voor wie al eens bij Vooges Zandvoort heeft gegegeten hoeft niet bang te zijn om weer dezelfde menukaart voor zijn of haar neus te krijgen, want buiten de klassiekers van Vooges (Hollandse biefstuk of old Amsterdamburger) wordt de kaart aangevuld met eten wat past bij het publiek en de locatie. Lekker, ongedwongen, puur en voor ieder wat wils. “Er zijn al genoeg broodjeszaken in Haarlem”, aldus Rolf Vooges.

Over rode draden gesproken, Vooges wordt gerund door een drie-eenheid. Rolf Vooges en zijn vrouw Mischa Vooges werken samen met zakenpartner Peter de Rooij. Niet geheel onbelangrijk heeft ieder van de drie zo zijn eigen kennis op het gebied van koken, bediening of het leiden van een bedrijf.

Vooges nu ook in Haarlem: Vooges Centraal!

Vooges Bloemendaal

De lang gekoesterde droom van Rolf en Mischa Vooges en Peter de Rooij om een tent te beginnen heeft zich dus de laatste tijd snel uitgebreid van één naar binnenkort drie zaken. 15 maart gaat Vooges Bloemendaal open, waar voorheen restaurant “De Rusthoek” zat. Het is een mooi groot pand met een geweldig terras. Het idee is om er een New York/Paris bistro van te maken, wat betekent dat Bloemendaal binnenkort een hippe tent rijker is.

Wij zijn benieuwd wat ons allemaal te wachten staat bij Vooges restaurants. Dus wanneer je de trein weer eens gemist hebt of je je broodtrommel naar werk vergeten bent, schuif dan onder andere eens aan bij Vooges Centraal en vertel ons wat jij ervan vindt!

 

Fotografie: Natasja Wagner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here