Haarlem is een stad met ruim 160.000 inwoners en daarvan zijn er meer dan 44.000 onder de 25 jaar en 27.500 onder de 15 jaar. Niet zo gek dat in en rond dit mooie en grote Haarlem inmiddels al 37 basisscholen en 17 middelbare scholen te vinden zijn. Keuze genoeg maar het kiezen van een school voor je kind doe je tegenwoordig niet meer alleen op basis van “lekker dichtbij’. De meeste ouders doen dit weloverwogen en vanuit de gedachte ‘Welke school past nu echt bij mijn kind?’.

Er wordt gekeken naar de grote van de klassen, de inrichting en de leermethode. Er worden open dagen bezocht, uitgebreid kennisgemaakt met de directeur en de docenten en rondgevraagd bij andere ouders wat hun ervaring is met de school. Voordat de definitieve keuze eindelijk gemaakt is, zijn er vaak weken of zelfs maanden overheen gegaan.

Voorbereiden op de eerste schooldag

Maar als de knoop eindelijk is doorgehakt, begint het leuke gedeelte: het voorbereiden op de allereerste schooldag! Je ziet het al voor je hoe je kleine spruit met nieuwe schoenen aan en een nieuwe beker en lunchtrommel in een nieuw rugzakje de eerste stappen zet naar die nieuwe fase. Een mijlpaal.

Niet zo gek dat je extra aandacht besteedt aan het vinden van de perfecte nieuwe schoenen, nieuwe beker en lunchtrommel en nieuwe schooltas.  En vooral die laatste is belangrijker dan je denkt. 

Praktisch? Cool? Of allebei?

Mooi, ruim én sterk.

Als ouder ga je misschien vooral voor praktisch en functioneel. Terwijl je kind vooral een leuke afbeelding of een coole uitstraling belangrijk vindt. Het kan natuurlijk ook allebei. Het hippe Zweedse merk fjallraven kanken maakt tassen die veel opbergruimte bieden, tegen een stootje kunnen én er tof uitzien. En niet geheel onbelangrijk, ze zijn waterafstotend wat best handig is met ons natte Hollandse weer.

Duurzaam en supersterk

De tassen worden geproduceerd met respect voor de natuur en onze planeet. Elke tas is daarom gemaakt van gerecyclede en biologische materialen. En wordt je kleine te groot voor zijn tas, gooi hem dan niet weg maar maak er een ander kind blij mee. Ze zijn namelijk zo sterk dat ze vaak wel twee of drie rondes mee kunnen. Beter voor het milieu en zo maak je een ander ook weer blij. 

ingang middelbare school
Op naar de volgende fase: de middelbare school

Nieuwe fase, nieuwe eisen

Helaas blijven kinderen niet klein en voor je het weet is het opnieuw tijd om te kiezen. Een goede middelbare school én een bijpassende rugzak natuurlijk. Want met het begin van deze nieuwe fase in het leven van je zoon of dochter, veranderen ook de vereisten voor een passende tas. Bij de meeste pubers krijgt een schooltas het vaak zwaar te verduren. Belangrijk dus dat hij gemaakt is van supersterk en slijtvast materiaal.

schooltas inpakken
Genoeg ruimte voor boeken en een laptop.

Daarnaast moeten de tassen een flinke stapel boeken én een laptop veilig kunnen dragen en vervoeren. Een sterke, waterdichte tas met een gewatteerd laptopvak is dan de beste keus. Weet je in ieder geval zeker dat die dure laptop droog en heel overkomt tijdens de (fiets)tocht naar school. De rugzakken zijn heel comfortabel met zachte schouderbanden. Loeisterk, functioneel en stijlvol. Er is gelukkig zoveel keus dat je zeker de perfecte rugzak zal vinden voor jouw kind.

Foto’s: iStock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here