Kerstvakantie in Haarlem: binnen zitten tijdens het kerstdiner en leuke dingen doen buiten de deur. Even lekker naar buiten, zodat ook je kids alle energie kwijt kunnen (en jij een beetje kan opladen). Haerlems Bodem heeft de leukste kinderactiviteiten in en om Haarlem voor jou verzameld: hoef jij alleen nog maar te kiezen en te gaan!

Let it snow…

Laten wij beginnen met twee leuke winterse activiteiten: schaatsen of skieen. In Zandvoort is er een tijdelijke schaatsbaan geplaatst! Meestal is er in de ochtend speciaal Kabouterschaatsen, voor alle kinderen tot en met 5 jaar, en in de middag kan je vanaf 6 jaar je schaatshart ophalen. Wil je naast een winterse activiteit ook winterse temperaturen? Ga dan naar de speciale Kidsdag in Snowworld Amsterdam in Spaarnwoude. Op deze Kidsdagen krijg je naast ski of snowboard les ook nog eens een heerlijke lunch!

Lekker actief!

kerstvakantie in Haarlem

Regent het buiten maar willen je kids graag wat energie kwijt? Ga dan naar het Indoor KinderPretPark in Nieuw Vennep. Hier kunnen kinderen tot en met 12 jaar zich de hele dag vermaken met allemaal verschillende klauter en klim toestellen. Gegarandeerd moe aan het einde van de dag! Een alternatief is een dagje bij The Little Gym. Tijdens de Kerstvakantie biedt The Little Gym speciale Wintercamps aan. Tijdens een Wintercamp is er bijvoorbeeld een springkussen en een hindernissenbaan. Ook is knutselen, muziek en spelletjes een onderdeel van de Wintercamp. Een heerlijke uitlaatklep voor je kind!

Beetje cultureel opsnuiven

Schilderen als Frans Hals? Dat kan tijdens de kerstvakantie in Haarlem in het Frans Hals museum. Daarnaast is er ook speciale familietour door het museum, zo leer jij alles over de Haarlemse Meesters! Daarnaast biedt de Toneelschuur ook veel vermaak in de vorm van film en toneelstukken. Ga bijvoorbeeld maandag 23 december naar ‘De Rattenvanger’. Een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven zijn.

Niemand is een binnenmens

kerstvakantie in Haarlem

Wil je graag de natuur in? Doe dan mee aan een van de activiteiten van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Met elkaar lekker speuren naar sporen of een uilenbal uitpluizen, het kan allemaal! Ook organiseert het Amsterdamse Waterleidingduinen activiteiten. Misschien is de activiteit ‘Bunkers, botten en bibberen’ wel een heel gaaf uitstapje waar de kinderen na de vakantie nog over hebben?

Genoeg leuks te doen tijdens de kerstvakantie in Haarlem. Maar ben jij opzoek naar een activiteit voor tijdens de kerst? Lees dan snel waar jij je zangkunsten kan uitproberen!

1 REACTIE

  1. Ook in het Reinaldapark Haarlem is een hele leuke schaatsbaan bij het Pannekoekenparadijs. Jammer dat dit niet wordt vermeld. Verder heb je sinds kort ook een curlingbaan bij het Kerstival op het Woutplein bij het station Oostpoort (Spaarnwoude)
    Groet,
    Wim Kleist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here